• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Aventura in faza de proiect Charlie: Iezer Papusa 28 – 30 mai

Dupa ce am asteptat cuminti sa vina primavara si pe munte ca sa putem sa ne aventuram in ture mai lungi pe trasee noi, ne-am luat in sfarsit inima in dinti, si depasind si sezonul nuntilor, botezurilor proiectelor blocante ne-am apucat sa planificam o iesire mult asteptata.

Iezer Papusa, masivul pe care l-am vazut de mii de ori, in zilele senine, in drum spre Mioveni, ne tot facea cu ochiul (inzapezit) dar ne si speria.

Acum, in sfarsit, avem echipamentul complet si trei zile la dispozitie cat sa ne incalzim cu trasee mai scurte si mai apoi sa incercam sa  ajungem pe varf.

Initial, am gasit indicatii despre traseul de la Cabana Voina spre Iezer si Papusa, si am fost putin descurajati de lungimea traseului si de lipsa unor cabane decente in care sa ramanem peste noapte.

Mai apoi, ne-am reorientat fiindca am realizat ca putem ajunge pe varf si din Saticul de Sus, o zona care imi e foarte draga si care ne este mult mai la indemana (inde-picior sau inde-motor) decat Valcea.

Planul este simplu: plecare din Pitesti pe 28 dimineata, sosire la Garofita Pietrei Craiului, echipare si pornire catre La Om, varful cel mai inalt din Piatra Craiului pe la lanturi (partea mea preferata ) retur la cabana si somn de voie pana a doua zi.

Pe 29, trezire ingrozitor de devreme, cam pe la 6, ca la 7 cel tarziu, sa pornim catre Iezer pe traseul descoperit de Ioan ( 5 ore dus, 5 intors).

Ideea ar fi sa ramanem peste noapte la aceeasi cabana, iar duminica, daca vom mai putea sa ne miscam, sa mai facem o tura scurta prin zona dar si sa ajungem la o ora decenta in Pitesti cat sa iau trenul spre Bucuresti, fiindca luni am iar o mega-prezentare (dar hai sa un ne gandim atat de departe).

Toate bune si frumoase, planul suna bine, eu am harta cu Piatra Craiulu, Robert pe cea cu Fagarasul, traseul nostru incepand pe harta mea si terminandu-se pe a lui, doar cu cazarea un prea stim cum vom proceda fiindca la Garofita Pietrei Craiului exact in perioada in care am vrea sa mergem noi se va organiza un Workshop foarte interesant.

Abia luni vom afla daca vom mai avea loc printre cursanti sau trebuie sa ne cautam cazare in alta parte. Am stat vreo cateva minute pe ganduri analizand posibilitatea de a ne inscrie la workshop insa acesta presupune doar mici trasee in jurul cabanei pe cand planul nostru este mult mai indraznet.

In concluzie, noi, cei trei ( subsemnata, Georgiana si Robert) incercam sa ajungem in Iezer pe 29 si sa il convingem si pe Ioan sa mearga cu noi desi asta ar insemna sa ne alerge prin munti.

Daca vreti sa va alaturati expeditiei noastre garantam un ritm de deplasare normal spre lent, multe pauze de fotografii, discutii controversate despre ursi si mai mult ca sigur alte si alte planuri de ture in Retezat (ultima obsesie), Ciucas si evident, expeditia anului din august in Apuseni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: