• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Travel, Food and Happy Living ( eating)

M-am gandit sa va povestesc despre locurile care imi plac intocmind un fel de lista cu recomandari, in afara celor de la sine intelese, de extras din calatoriile facute si povestite tot aici.
Prezentarile nu au scop comercial, acesta nu este si nu va fi un “proiect personal de facut bani”, nu ii cunosc pe proprietarii/ managerii/ angajatii locurilor respective ( restaurante, magazine, etc) si nu obtin nici un beneficiu scriind despre ei. O fac numai fiindca sunt locuri deosebite, din punctul meu de vedere, locuri de care sper ca va veti bucura si voi.
 
O sa incep cu un loc pe care l-am descoperit acum vreo trei patru ani si pe care il vizitez cu fiecare ocazie fiindca are.. papanasi.
Nu doar papanasi ci “cei mai buni papanasi din lume”, parere confirmata si sustinuta cu tarie de toti prietenii pe care i-am dus acolo de-a lungul timpului.
 
Locul special se numeste “Coliba Vanatorului” si este localizat in Bran, mai precis la iesirea din Bran spre Brasov, vis-à-vis de Supermarketul Woolf.
Intrarea catre restaurant este usor de ratat din cauza ca restaurantul nu se vede din strada, fiind localizat putin mai in spate, la aproximativ 20- 30 de metri de strada principala.
 
Cladirea are un look interesant iar inauntru este si mai frumoasa, rastaurantul avand mobilier din lemn pictat si un aspect rustic.
Locul a fost desemnat de catre un juriu compus din mine si Georgiana drept locatia perfecta pentru organizarea unei nunti datorita salii spatioase cu mobilier frumos, si care nu mai necesita decorare, capacitatii de 250 de locuri ca sa nu mai vorbim de meniul extrem de bogat si la preturi acceptabile.
 
De fiecare data cand ajung prin zona ( cam o data pe luna, cred) se impune o oprire la Coliba, macar pentru o portie de papanasi daca nu pentru un meniu complet desi ne place sa experimentam si sa incercam mereu cate ceva nou de prin meniu.
 
Singura alegere neinspirata facuta la Coliba i-a apartinut lui Robert, care a vrut sa manance caprioara ( poor Bamby) si care a trebuit sa astepte foarte mult pana i-a sosit comanda.
Presupunerea noastra a fost ca nu aveau carne de caprioara si au trebuit sa plece pe dealurile din preajma pentru a vana una.
 
In rest alegeri inspirate si bucate delicioase in portii rezonabile, nu ca il alte restaurante de fitze in care se imprastie artistic o lingurita de sos pe o farfurie big size si se asezoneaza cu doua boabe de mazare si un gram de carne.
 
In privinta papanasilor pot afirma cu tarie ca la Coliba Vanatorului sunt cei mai buni din cati am mancat eu prin jumatate de Romanie si mai bine.
Pe locul doi se claseaza cei de la Cososul Rosu (Bucuresti, la 20 de m de casa mea :D) si pe al treilea loc cei din  Troia (Pitesti).
 
In privinta locatiei si a serviciilor sunt in dezbateri cu un grup de prieteni care spun ca la Vila Bran, sus, La Stana, mancarea e cea mai buna insa pe ei nu am reusit inca sa ii duc la Coliba Vanatorului, inca 🙂
 
Fiindca am fost la amandoua pot afirma ca la Coliba mancarea e mai buna si preturile la fel in timp ce Vila Bran beneficiaza de o locatie de vis, una in care am facut fotografia cu apusul din “antetul” blogului, insa exagereaza la capitolul preturi si are portii invers proportionale cu tarifele.
 
Iata sistemul de notare pe care l-am gandit pentru a va oferi un termen de comparatie( */ € din 5 posibile)
 
 
Locatie: ****
Servicii: ****
Preturi: €€€
Mancare: ****
Desert (Papanasi): *****
 
Vila Bran:
Locatie: *****
Servicii: ***
Preturi: €€€€€
Mancare: ***
Desert (Papanasi): **
 
 
Cam atat deocamdata, voi reveni cu noi recenzii si povesti despre locuri care imi plac mult.
 
P.S Era cat pe ce sa inchei urandu-va pofta buna, asta fiindca nu imi pot lua gandul de la o portie delicioasa de papanasi.
 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: