• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

I felt like Indiana Jones

Advertisements

3 Responses

 1. Oh noi am avut nişte aventuri acolo prin liceu, când eram tineri şi cam naivi. Un coleg foarte iresponsabil mi-a zis ca se poate merge prin Rădesei cu bicicleta. Lejer încă. Aşa că ne-am dus. După ce-am ieşit de acolo, am mers pe ceva traseu pe Cheile Someşului Cald, traseu pe care aparent l-am pierdut şi am ajuns chiar în chei. Adică în apă. Apa nu e tocmai caldă, dar nu-i nici gheaţă lichidă ca şi cea din Someşul Rece. Dar e plin de calcar săpat rotund de apă şi nu-i chiar distractiv să umbli pe acolo pentru că alunecă ca naiba de rău calcarul ud. Noroc cu subsemnatul, care, pe la 6 p.m. a luat decizia să legăm frumuşel bicicletele acolo în chei înainte să ne prindă noaptea, să ne rătăcim, să facem hipotermie şi să crăpăm. Lanterne nu aveam. Ne-am întors la tabără, uzi leoarcă. Am ajuns cam pe la asfinţit. Colegul s-a ămrăcat cu toate hainele pe care le avea, mie mi-au putrezit hainele pe sfoară, la “uscat”. Să nu încerci să usuci haine în Padiş dacă nu e senin sau dacă nu le pui lângă foc. E cam imposibil.

  Mai încolo, după ani, tot în Padiş, am avut o vizită pe la 3 noaptea. Am lăsat, ca nişte tâmpiţi ce suntem, ceva conserve consumate într-o pungă, lângă locul de foc. Am crezut că dacă băgăm alea în pungă nu le simt animalele. Foarte greşit. Trebuia să le ardem în foc şi să colectăm a doua zi rămăşiţele. A venit o vulpe şi nu ne-a lăsat să dormim toată noaptea. Se tot freca de cort. Am senzaţia că am băgat o altă pungă cu mâncare sub pânza cortului, deşi nu-mi amintesc exact. S-ar putea s-o fi pus totuşi în maşină.

  Like

  • Cu bicicleta prin Cetatile Radesei? Cum ati coborat cu bicicletele prin canion? Mie mi s-a parut greu pana si pe propriile picioare, sa nu mai spun ca Gabi a facut numai tampenii si a mers cu apa in bocanci tot traseul. Am mers si noi pe traseul Cheile Somesului Cald pana am cazut destul de nasol si am ajuns la albia raului ( asa ducea traseul) si am decis sa ne intoarcem.
   Presupun ca din astfel de experiente invatam si atata timp cat nimeni nu pateste nimic grav, totul este ok.

   Like

   • Da, tocmai. Uite aşa, cu grijă am coborât. Cu ele în spate, evident. M-a mmirat şi eu.

    Nu aşa duce traseul. Parcă urcă pe sus pe undeva. Şi noi am mers tot prin albie atunci.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: