• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

La Zoo

Discutam cu Alexandra si Claudiu despre tristetea care bantuie gradinile zoologice de oriunde, oricat de spatioase si bine amenajate ar fi. Discutia s-a nascut in urma incursiunii lor la London Zoo, unde eu nu am mai ajuns in duminica cu pricina.

O duminica mai tarziu, consemnata in Bucuresti fiind, pe fondul restrictiilor bugetare auto-impuse, am facut o scurta incursiune la Gradina Zoologica din Bucuresti pe care am gasit-o trista si aproape abandonata.

Taxa de intrare e mare (13 lei pentru adulti, 6.5 pentru copii), majoritatea custilor sunt, insa, abandonate, pline de crengi si frunza uscate. Unele au panouri cu descrierea animalelor ce ar trebui sa le locuiasca, altele au animale inauntru dar nu si descrieri.

Un vultur plesuv tipa disperat ca nu putea sa zboare in colivia destul de spatioasa acaparata de un copac ce parea crescut de capul lui. Am avut impresia ca nu se mai intrase in colivia respectiva de ani buni.

Peste tot senzatia era de abandon si dezolare, asta in partea dedicata animalelor fiindca pe langa gradina si chiar in gradina sunt cladiri administrative care par destul de luxoase.

Majoritatea animalelor aratau bine, leul doar dormea la soare si era atat de slab  incat parea mort de ceva vreme. Ursi nu am vazut, elefantul nu stiu daca l-am ratat sau nu exista.

Serpii erau imensi iar crocodilul parea a fi de carton, maimuticile cerseau mancare sau doar atentie iar poneii erau tare amarati. Nu cred ca am vazut vreodata ponei ca aceia din filme, frumosi, curati si zglobii…

Va las cu imaginile, cele frumoase, fiindca nu am vrut sa va arat si reversul medaliei dar trebuia sa il amintesc, macar in treacat.

Nutrie( vedea-te-as mantou?):

*

The old guy:

*

Sad monkey:

*

Bored to death:

*

Curious:

*

Rate (aici am reusit sa fac focusul dincolo de gard, desi se vede in partea de sus o umbra a gardului de sarma):

*

Si la tigru mi-a iesit figura dar nu la fel de bine ca la rate:

*

Pelicanii au fost adorabili, si aveau si cea mai buna lumina:

*

Mi-a placut tunsoarea lui:

*

..si atitudinea lui:

Advertisements

One Response

  1. E foarte trist ceea ce ne povestesti, si stiu ca se intampla peste tot in Romania. Tin minte ca am intrat o data in Piatra Neamt sa vedem porcul mistret. L-am cautat toata gradina si la final i-am intrebat ce a patit. Am aflat atunci ca se prapadise de Craciun. 😐

    In Londra erau inghesuite, dar fonduri sunt suficiente, deci si grija mai mare. Anumite pasari nu aratau prea bine, dar cateva panouri precizau ca ingrijitorii cunosc situatia si animalutele sunt puse la regim si tratament.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: