• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Punct jurnalistic

Dupa o aterizare lina pe aeroportul Ataturk si o goana nebuna prin Istanbul (orasul in care soferii de taxi poarta costum) pana la Haydarpasa, mai precis din Europa pana in Asia, am facut cunostinta cu prima din numeroasele minuni arhitectonice ale Turciei.

Gara Haydarpasa este punctul de legatura al Istanbulului cu partea Asiatica a Turciei, o cladire bijuterie, oglindindu-se in apele Bosforului, survolata de sute de pescarusi si mangaiata de privirile noastre incantate.

Am petrecut mai bine de doua ore in fata cladirii, la soare, numarand sute de vapoare si mii de pescarusi in timp ce asteptam trenul care urma sa ne duca departe, tare departe.

Am plecat la 13:00 si sase ore mai tarziu ajungeam la destinatie. Din camera de hotel, pe un canal oarecare de stiri am aflat ca am fost printre ultimii oameni care au vazut Haydarpasa in toata splendoarea sa. Pe 28 noiembrie, 2010 la ora 15:00 un incendiu devastator a cuprins acoperisul garii distrugand-o.

Astazi de dimineata, toate ziarele Turcesti aratau asa:

Peste trei zile urmeaza sa revenim in Haydarpasa, am si amanat o serie de fotografii pentru la intoarcere, insa nu stiu ce ne asteapta acolo, cu siguranta nu splendoarea care ne-a intampinat, ieri, prefacuta in cateva ore in cenusa.

Raman cateva fotografii si amintirile, cu siguranta cele mai importante.

Advertisements

7 Responses

  1. Noa las c-o tomnesc ei. Şi cu-n drum interzic şi fumatul în gară ca să-i poată amenda pe românii care oricum încalcă regula asta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: