• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Punct suparat

Nici nu ajung bine in tara, nici nu dorm 6 ore si plec spre serviciu oricum cu nostalgia locurilor prin care am umblat saptamana trecuta ca ajung la metrou, unde ce mi-e dat sa vad.

Un tigan pana in 20 de ani bagase un copil de pana in 2 ani intr-un cos de gunoi din metrou( dintr-acelea suspendate pe stalpii de sustinere) si il lasase acolo, strigand, sau mai degraba urland din cand in cand la el: ce faci ma? Hai, iesi, du-te la ma-ta, ce faci, nu poti sa iesi?

Saracul copil nici macar nu plangea, statea in cosul de gunoi infect si se uita in jur in timp ce individul urla la el,  cu  senzatia ca era amuzant ceea ce facea.

Mama si tatal copilului priveau de departe, de pe scaune si nu spuneau nimic.

Nu am facut nimic, fiindca mi-a fost teama si intervin, recunosc. Mi-a fost teama si mi-a fost rusine ca am stat si am privit, iar faptul ca eram doar una din multi alti oameni care au privit si nu au intervenit nu face rusinea sa fie mai mica.

M-a durut sufletul de saracul copil si mi-a parut rau ca nu sunt mai mare, ca nu sunt baiat sau ca nu stiu karate ca eroii din filme, sa-i invat minte de idioti sa isi mai bata joc de copii.

Sa nu va prind ca radeti de mine la faza cu karatele, dar tare as fi vrut sa ii trag un pumn in nas idiotului aluia si sa il scot pe copilas de acolo.

Advertisements

5 Responses

 1. Sa inteleg ca era o joaca intre frati?

  Like

 2. Uelcăm!
  Din textul de mai sus putem trage urmatoarele concluzii (din care fiecare alege pe cea care i se pare mai apropiata de ce gandeste):
  1. Acum intelegem de ce nu prea sunt cosuri de gunoi in anumite zone din Bucuresti.
  2. Gunoiul era neridicat dimineata la prima ora (ai zis ca recipientul destinat depozitarii gunoiului era infect, deci sacul de plastic, care se schimba in fiecare dimineata, era…..), deci gunoierii nu isi fac datoria.
  3. Maresalul Antonescu nu si-a facut datoria pana la capat, de aia nu i s-a mai dezvelit bustul!
  4. Ar trebui facuta o linie de transport subteran special pentru rromi, desi denumirea lor peiorativa duce cu gandul la liniile aeriene!
  5. In text te-ai simtit datoare sa mentionezi ca individul era tigan, desi conform drepturilor omului, nu trebuie mentionata nationalitatea/culoarea/mirosul infractorului. Deci te opui drepturilor omului/zburatoarelor!
  6. Karate-ul din sala de antrenament este ineficient in lupta de strada, caracterizat de tupeu si cautarea rapida a unei lovituri decisive. Deci Karade kid e un fel de fiction!

  Like

 3. In ultimele zile ce mi-a tot fost dat sa aud la stirile de la radio si tv? Ca politia recomanda oamenilor sa nu intervina in situatii ca cea de mai sus, nu doar pt ca isi risca viata dar pot risca dosar penal si alte chestii, in cazul respectivului pumn in fata. Ca fusese cazul cu fiul nu stiu cui care a dat cu masina peste unu care s-a bagat si nu vroia sa-l lase pe asta sa-si bata prietena.

  Eu as recomanda exact opusul. Nu sa nu intervi, ci sa intervina cat mai multi! De fapt asta e si problema, ca oamenii se tem sa intervina. Daca s-ar baga 3-4-10 persoane, pai n-ar mai avea curaj nici sa deschida gura idiotul cu pricina.

  Din fericire stiu ca se poate si aceasta varianta. Dar de cele mai multe ori trebuie sa existe o persoana mai cu tupeu care sa dea curaj si altora sa se bage. Daca nu exista persoana aia cu initiativa, atunci nici cei care ar fi facut ceva nu vor face nimic, pt ca nu vor sa fie ei singurii, sau sa inceapa ei ceva.

  Dar ca sa poti sa iei initiativa trebuie sa te bazezi pe ceva… gen karate kid. Lasa ca imi fac eu gașcă!

  Like

  • N-o să intervină. Sunaţi la poliţie. De aia plătim impozite din care îşi iau ei leafa: ca să-şi mişte fundul şi să rezolve problema. Ca şi cetăţean, prima mea responsabilitate în cazuri ca şi cel de mai sus este să alertez poliţia.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: