• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Dear Santa

Dear Santa, it’s been a long year and I’ve been a god girl, did all my homework and a lot of good deeds that I shall not mention so it is time I tell you what I really, really want for this Christmas:

First place since forever in my wishlist  is the D-SLR I need, a D90:

Next to it, a Kindle would look really nice, and will solve my space problem until I will ask you for an apartment of my own for Christmas ( 3 years from now, according to “the plan”)

I also want snow on the mountains, not in my grey city, some skiing lessons, a lot of mountain climbing and for next year, a plane ticket for far far away.

Sincerely yours, Dark Clauds

Advertisements

12 Responses

 1. You’ve beed a god girl?

  You know what I want for xmas? Snow. Lots of it.

  Like

  • Nu prea, dar asa i se scrie lui Santa, nu? Tu vrei zapada fiindca ai un D-SLR. Glumesc, oricum e o scrisoare retorica, si eu voi fi propriul Santa si o sa-mi cumpar aparatul dorit iar la Kindle inca ezit.
   Vreau si eu zapada, clar e cea mai importanta insa sper sa nu ninga aici. Mai urat ca Bucurestiul e doar Bucurestiul inzapezit. 🙂

   Like

   • Mda, mai lipsea să mai scrii “Dear Satan”.

    Vezi că dSLR-ul e greu (adică are peste 1 kil cu obiectiv cu tot) şi-o să-ţi fie lene să-l cari după tine. În special Nikon-ul. Plus că apare apoi “nevoia” să-ţi cumperi obiective. Toate focalele posibile. Asta ca să realizezi mai încolo, peste ani, că îţi ajungea doar unul, maxim două. Să nu zici că nu ţi-am spus.

    http://www.fotomozaic.ro/artikel.php?s=0&categ=0&idstory=122

    Bucureştiul e urât oricum. Eu n-am prins decât o fleaşcă oribilă şi lapoviţă când am fost odată iarna.

    Like

    • Stiu ca e greu, si stiu ca o sa ma enervez cand o sa il car pe munte sau in oras insa am ratat prea multe chestii din cauza limitarilor compactului meu care a inceput, oricum sa dea semne de batranete. La obiective nu o sa ma arunc, am pus ochii pe un double kit si cu el o sa raman multa vreme. Nikon-ul nu a fost prima alegere dar are obiective la preturi mai rezonabile decat Canon si garantie mai mare si service in Ro, plus ca mi-a fost recomandat de mai toti cei cu care am discutat.
     Legat de Bucuresti, exact de asta prefer sa calatoresc 100 de km ca sa vad zapada, nu sa o astept aici, fiindca ar transforma purgatoriul in infern si ar fi ultimul lucru care mi-ar lipsi, dupa ce ca o sa muncesc pana in ajun de an nou. 😦

     Like

    • Dacă e double kit-ul ăla cu 18-55 şi obiectivul te ţine mai mult de un an fără să se descentreze, e mare lucru. La Sony NEX3/NEX5 te-ai uitat? E mai uşor decât bridge-ul tău, iar calitatea imaginii e la fel de bună ca şi la D90 (senzor de aceeaşi dimensiune). Performanţe asemănătoare cu excepţia focalizării (mai lentă, nu-i grozav pentru subiecte în mişcare, însă mai precisă datorită procedeului). Nu are vizor, foloseşti LCD+ul ca să încadrezi.

     Like

    • Am uitat să-ţi zic: eu tot Nikon am, un D80.

     Like

    • Colegul care m-a convins sa imi iau D90 are tot D80 si argumente pentru alegerea unui D90. Nex-ul e interesant dar nu stiu cum sta in mana body-ul ala mic + un obiectiv maricel, cred ca distributia greutatii mi-ar pune probleme.

     Like

    • Pai mergi si incearca unul. Au la F64 si cam la toate magazinele astea de electronice. E destul de usor.

     Like

    • Mai bine il conving pe Ioan sa ma lase sa ma joc cu al lui desi, daca stau sa ma gandesc, mai multe sanse am la F64 🙂

     Like

 2. Oh ce aiurea, ai puteasa dezactivezi comentariile nested cu totul sau sa lasi doar un nivel de reply.

  Vezi aici:
  http://www.f64.ro/products/type/Aparate_Foto/Aparate_foto_Mirrorless-fara_oglinda_/index.html

  Astea mi se par mai potrivite pentru ce faci tu decat un dSLR. Performantele sunt cam aceleasi cu exceptia AF-ului care se face ca si la compacte (detectie de contrast). Mergi si le incearca.

  Mai tii minte cand am fost in Cheile Turzii, ce aparat aveam la mine, da? D80-ul era acasa, iar in rucsac aveam un aparat pe film pe care nici nu l-am scos de acolo deloc. Cel mai bun aparat foto e cel pe care-l iei cu tine. La Paris am fost cu D80-ul dar tot am facut mai multe fotografii (si mai bune) cu compactul. In rucsac aveam D80-ul, trei obiective mici (cam multe, dar fara zoom) si-o pelerina. Ma incapea un senvis si o sticla de 0,5 cu apa. Pe munte nici nu ma gandesc sa-l car, mai bine pun doua conserve in loc si nu fac nicio fotografie.

  Like

 3. Eu zic la Kindle sa astepti urmatorul model, cica sunt sperante mari sa fie mai rapid si mai ieftin.
  Acuma n-am verificat zvonul, dar l-am auzit de la un gadget freak care are deja un kindle si e frustrat ca toata lumea i-l cere in avion sa-l testeze. 😛

  Like

 4. ….”a plane ticket for far far away”…. I’m just thinking….maybe it’s not what I thought. Maybe it’s just something symbolic, a lot more symbolic than I’m thinking…. but if it’s just a little of what I’m thinking I want to help Santa to keep his word 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: