• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

MIM- din care ar reiesi ca dihorul este o pasare

Revelion. Cabana la munte, soba, caldura, dans. Pauza. Mim. Dupa o batalie crunta in cuvinte gen: turpitudine, lacuna, conjunctura, for, criteriu, furnir, cremon, propolis, conexiune, simbioza, am decis ca ar fi cazul sa revenim la cuvinte mai accesibile publicului larg.

Zis si facut, urmatorul cuvant de mimat de catre o suava domnisoara de 20 de ani de profesie ( era sa scriu profestie) educatoare in mediul rural este: dihor.

Zis si facut, domnisoara incepe prin a mima extrem de convingator o gaina. Continua prin a mima un pradator inaripat, atacand gaina. Colegii de echipa trec in revista toate speciile de pasari de prada in timp ce eu ma gandesc, putin surprinsa, ca domnisoara vrea sa ii duca mai intai cu gandul la un pradator si apoi sa treaca de la pasari la mamifere, ajungand, in final, la dihor.

Speranta mi-a fost spulberata in secunda in care, intrebata fiind, daca ceea ce mima era o pasare, domnisoara a raspuns afirmativ si a continuat sa pretinda ca e un dihor zburator pana la epuizarea celor 3 minute de joc.

Au fost cele mai lungi trei minute din viata mea si nu numai, rasul intinzandu-se cu viteza gandului la toti coechipierii care aflau ce mima de zor, domnisoara.

Nu va mai spun de reactia coechipierilor divei cand au aflat de ce radeam noi ca nebunii si ca au trecut in revista, degeaba, toate speciile de pradatori inaripati, din paleolitic pana in zilele noastre.

 Sa va mai spun ca invatamantul romanesc este plin de astfel de specimene care educa, la randul lor, nulitati? Stiti si voi, si probabil ca aveti exemple si mai convingatoare decat cel de sus, care este mai degraba amuzant si pe care am vrut sa vi-l impartasesc exclusiv in scopuri distractive si nu moralizatoare.

Advertisements

7 Responses

 1. :)) Domne, pe vremea cand puricele avea potcoave de fier si cocosii pungute cu doi lei grei, pe atunci dihorii erau mari inventatori si animale de stiinta: reusisera sa cloneze un vultur cu un pui de dihor si astfel rezultase un dihor cu aripi.

  La inceput lumea animalelor a facut misto de el, dar dupa cateva generatii specia s-a raspandit, ajungand chiar si printre oameni. Pentru iscusinta de care dadea dovada dihorul zburator in furatul gainilor, celelalte animale si-au cerut public scuze pentru jignirile suportate in trecut si au facut tot posibilul ca aceasta noua specie sa fie introdusa in cartile scolare de zoologie. Nu au reusit, dar inca exista invatatori dedicati si iubitori de natura care lupta pentru acest scop – mentinand vie legenda…

  Like

 2. Mă întreb ce fel de educaţie primesc atunci copiii.

  Like

  • Pai, domnisoara le citeste povesti pe care nu le-a citit cand era mica si probabil nici la liceu. Atat ea cat si copiii sunt la prima auditie cand e vorba de “Punguta cu doi bani”, “Capra cu trei iezi”, etc. De explicat nu are ce sa le explice si nici ce sa ii invete. Educatia ramane in seama parintilor care fie sunt plecati la munca in Italia/ Spania, fie la camp toata ziua si numai la educatie nu le sta gandul.

   Like

 3. Urat.

  Like

 4. Ziceai ca e educatoare? Cred ca ai inteles tu gresit. Probabil sa scria educa toare. Ramane sa aflam ce sunt alea “toare”.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: