• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Fotografiile anului in Romania?!?

Am gasit din intamplare site-ul Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania si odata cu el am descoperit si galeria fotografiilor anului 2010, presupun, desi editia este cea din 2011.

Mie, imaginile imi par fie banale fie prelucrate la extrem dar cine sunt eu sa imi dau cu parerea, cand nici macar nu ma pot numi fotograf pana nu voi detine un dSLR.

Am descoperit cu stupoare ca a existat o taxa de inscriere, de 5/ poza inscrisa la concurs si ca “Juriul va aprecia fotografiile pentru noutate, creativitate, originalitate si valoare artistica.”

Rezultatele pot fi studiate aici.
Gata, pe cuvant ca nu ma mai supar cand imi spune cineva ca nu sunt fotograf, din lipsa de dSLR sau din alte motive.

P.S Revin la parerea ca toate asociatiile, cluburile, cenaclurile, etc sfarsesc prin a fi niste grupuri de oameni superiori si nesuferiti, cu pareri inguste si viziuni pe masura, care stabilesc standarde urmate orbeste de catre masele care tanjesc dupa acceptare si apartenenta la o denumire pompoasa.

Daca nu ma credeti verificati cum stau lucrurile pe agonia, pe site-urile care fac, de amorul artei, concursuri in care isi premiaza colegii, vecinii sau prietenii, si chiar si site-urile gen alpinet sau craimont unde orice nou venit e privit din start ca fiind un pantofar idiot menit sa isi rupa gatul la prima tura si e prin urmare tratat de sus daca indrazneste sa comenteze sau nu e acceptat in turele care ar trebui sa fie accesible oricui.

Advertisements

3 Responses

 1. Daaa, iar maine e ziua pseudotofotagiei în România! Ieeei!
  http://www.foto-magazin.ro/stire.php?id=6451

  Ca sa vezi cum se ajunge fotograful anului si membru in juriul AAFR:
  http://www.oskar.ro/blog.php?id=1052&nr=20

  Am calculat a numai din taxele de inscriere (2-5 lei/imagine) pentru cele aprox 3400 imagini jurizate, AAFR a strans intre 6800 si 17000 lei.

  Like

  • Lucrurile evolueaza interesant in lumea AAFR, cineva a avut taria de caracter de a se retrage din concurs, chiar. Detalii pe site-ul lui Oskar.
   Gelu, stau si ma intreb cum se face ca esti mereu la curent cu cele mai interesante stiri din domenii atat de diferite.

   Like

   • Da, s-a retras Helmut Ignat, un fotograf ce are cel putin un proiect finalizat despre care stiu eu [un album de fotografie cu pasari din Delta], plus fotografii publicate in NGM. Si foarte bine a facut.

    Pentru ca-s un imprastiat, de aia. Dar domeniul foto ma intereseaza. Problema e ca la noi mai mult de scandaluri stupide aflu si partea si mai proasta e ca nu pot sa ma abtin sa tac. Counitatile online de fotografie din Romania sunt scaldate in mediocritate. Am fost si eu pe una, dar mi-am blocat intentionat contul prin ’07, cred. Ma inteleg cat de cat cu cativa oameni numarabili pe degetele de la o mana. Am renuntat demult sa particip la concursuri. In fine, daca vezi expresiile “artist fotograf” sau “arta fotografica” undeva, e de rau. Te sfatuiesc si pe tine sa-ti vezi de treaba ta. Nu ai absolut nimic util de castigat nici din concursuri, nici din participare in comunitati online de fotografie romanesti. Exista o sigura revista foto in Romania ce merita cumparata, dar pe care n-o cumpar pentru ca ma enerveaza cel care o editeaza. Gata, ma opresc aici.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: