• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Introducing the new precious

 

Adevarul e ca “precious” e doar unul si e dragul de Sony H7 care isi incheie in plina glorie cariera de number one si devine number two.

Noul number one e dragutul din imagine, care mi-a dat mari batai de cap si palpitatii, pe fondul unui card SD defect.  (ADATA sucks)

 

In weekend ar trebui sa merg “pe teren”, pentru teste. Daca de acum inainte o sa vedeti poze mai slabe decat pana acum, sa stiti ca e din cauza ca am un aparat nou, pe care inca invat sa il folosesc.

 Wish me luck.

Advertisements

18 Responses

 1. A-data sunt printre cele mai jenante carduri pe care le-am vazut. Ia-ti un card Sandisk, Lexar sau Transcend. Nu baga porcarii in aparat scump.

  Like

  • Acum imi spui? Dupa ce am plans doua zile pe langa un A-Data “de mare viteza” care a decedat dupa 10 cadre?
   L-am inlocuit aseara cu un Sandisk de 8Gb, pe care l-am supus la numeroase teste ca sa imi iasa din cap ideea ca ar putea fi vina aparatului. Sandisk se comporta adirabil asa ca nici nu vreau sa mai incerc altceva. Cu un Lexar defect am incercat dupa esecul cu A-data si mai mai sa ma conving ca ar fi aparatul de vina.

   Like

 2. Eu sper sa recuperezi de pe cardul ala poza cea mai importanta…

  Like

  • It’s in the short term “to buy” list, friend. Thanks, I know you would have voted for Canon but the F64 guys have unbeatable offers for Nikon.

   Like

   • 35/1.8 e mai util decat 50-ul ala.

    Like

    • Pare interesant pt. C – rezulta echivalentul unui clasic 50mm (favoritul fotojurnalistilor batrani).

     Intalnirea mea cu 30mm f/1.4 pe x1.6 insa nu a rezultat in true love: pentru oameni prefer 85 sau 50, iar pentru scene mai mari un 24 sau un ultra-wide. In acelasi timp multe poze de pe blog se apropie de 30, so who knows…

     Like

    • Eu un 24 folosesc in mod curent. Mai am in geanta un 35, si un 50. 50-ul il folosesc foarte rar. As putea sa nici nu-l mai car in geanta atat de rar il folosesc. Ea are zoom-ul ala, iar 35-ul functioneaza pentru mai multe subiecte decta 50-ul pentru ca pe aparatul ei e obiectiv normal: scara de reproducere a subiectului e foarte aproape de 1:1 cu ceea ce vezi in vizor. Iar faptul ca-i cu f1.8 ii permite sa faca si portrete/detalii cu fundalul blurat daca vrea asta.

     30-ul ala de la Sigma e mare/gros/greu, costa dublu fata de 35/1.8 si nu ofera mare lucru in plus. Daca-l iei il iei pentru focala, nu pentru altceva.

     Like

 3. I’m so jealous!!
  Sa-l stapanesti sanatoasa si sa faci poze care sa ne ia rasuflarea. 😉

  Like

  • Oh, te rog sa nu ai asteptari prea mari. Cum a spus Ioan intr-o discutie avuta recent, el e prea talentat ca sa fie destept iar eu prea desteapta pentru a fi si talentata asa ca nu o sa ma vezi ca obtin prea curand o Daily Deviation sau premii pentru fotografie.
   In plus, pentru imagini care sa va ia rasuflarea ar trebui sa ajung in locuri cauzatoare de astfel de senzatii si deocamdata, la capitolul planuri de calatorie nu stau foarte bine.

   Like

 4. Dear friends, adica GGL si none ( ce nume e asta? Friend era unul mult mai potrivit), aproape ca nu am habar despre ce vorbiti.
  Eu vreau acum un obiectiv cu care sa fac si portrait si macro, dar macro dintr-ala cu dew drops si very tiny things pe care nu puteam sa le fac pe vremuri, cu precious. Sa nu imi spuneti ca pentru asta am nevoie de doua obiective diferite sau sa imi recomandati Tamrons de 500 € ca o sa ma uit urat la voi.
  Aveam impresia ca un 50 mm + un inel de macro aproape ca mi-ar indeplini dorintele( http://www.f64.ro/inel-macro-nikon-pk-11a.html). Ma insel?

  Like

  • Vad ca inelul de macro nu merge decat cu obiectiv >=50 mm. Si nu poti controla diafragma, decat daca ai inel de diafragma pe obiectiv (50/1.8 are). Everything is manual. Succes la facut clarul.

   Daca vrei dewdrops si chestii mici mici pe care le faceai cu Sony-ul, fara sa te chinui de numa, iti trebuie obiectiv dedicat de macro (60/2.8D sau 60/2.8G) = scump. Nu e chiar 500, dar 300 e. Asa ca mai bine folosesti Sony-ul pentru aia. E din cauza constructiei dSLR-ului asta. La compacte e mult mai usor sa faci functie macro pentru ca totul e la scara mai mica si deci si obiectivul poate focaliza mult mai aproape fara sa aiba constructie speciala.

   Like

  • Ah. Inca o chestie. Citeste articolul asta inainte sa-ti cumperi orice alt obiectiv sua accesoriu la aparatul foto:

   http://www.fotomozaic.ro/artikel.php?s=0&categ=0&idstory=122

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: