• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Depresia de sfarsit de saptamana

Am nevoie de un job nou, unul care sa imi placa. De fapt, am nevoie de suficienti bani incat sa nu mai trebuiasca sa vin la jobul actual si sa fac ce imi place.

Cum adica, ce imi place ? Sa imi pun aparatul foto pe umar, sa ma imbrac in haine comode si sa colind lumea.

Promit ca nu o sa ma deranjeze sa ma trezesc devreme, nici destinatiile exotice in care mizeria se amesteca, in perfect haos, cu minunile arhitectonice. Promit sa nu ma vait ca mancarea e proasta, ca transportul e “cu rata” ca localnicii sunt pusi pe jecmanit turisti simpatici.

Pentru asta ar trebui sa am parinti cu dare de mana, lucru pentru care, ma tem ca este prea tarziu, nu ma mai adopta nimeni la varsta asta.

Sa castig la Loto nu cred ca e posibil, mai ales dupa ce am primit un mail zilele trecute, in care se explica “tehnica” din spatele extragerilor la 6/49.

Sa ma marit cu un miliardar nu pot, nefiind nici barbie si nici macar “wife material” si crezand, de cand ma stiu, in true love.

 

Sa fac avere cu blogul, iar nu-i posibil, eu neavand un blog “de nisa” ci mai degraba unul “de firida”.

O figura proeminenta a blogosferei romanesti ( un fel de discworld mai sucit si mai lipsit de magie decat cel inventat de Pratchett), enumera zilele trecute nici 10 bloguri notabile de pe wordpress, printre care am descoperit, cu durere in suflet, ca nu ma numar, nefiind nici blog de mamica, nici de  fotograf, nici de calator, nici de cititor, nici macar de pitipoanca…

 Ei, se pare ca nu o sa reusesc prea curand sa imi pun aparatul foto in traista si traista pe bat si sa bat lumea in lung si lat, fiind legata de un job de 9h/ zi, si inca unul care si-a pierdut din farmec de cand cu instaurarea noului regim fanariot.

 

Ce plictiseala teribila.

Image from http://xkcd.com

Advertisements

3 Responses

 1. De fapt nici nu-ti trebuie bani cu nemiluita ca sa faci asta. Globethroterii colinda lumea cu bani putini, dorm pe la localnici, calatoresc cu autostopul. Ideea ca ai nevoie de foarte multi bani ca sa calatoresti e inloculata de societatea de consum. Poti sa incepi de aici:

  http://www.couchsurfing.org/

  Like

 2. Cum domne sa-ti schimbi job-ul? Pai pe urma pe cine mai stiu care sa lucreze la birou, si totusi sa fie atat de activ si pasionat de calatorii si fotografii?

  Aveam si eu un exemplu bun de dat altora, un fel de ”uite ca se poate sa lucrezi la birou for the money, dar in interior tu sa stii mai bine ce si cum! Si folosesti banii castigati in felul asta ca sa faci ceea ce-ti place!” – e o varianta mult mai buna decat sa lucrezi la birou si sa nu faci nimic altceva (prin “nimic” se poate la fel de bine citi “sa iesi in weekend la o terasa cu prietenii”)

  Mie imi placea asta la tine, asa cum mi-ar placea probabil un contabil care face super mult sport sau e super pasionat de munti.

  Dar daca reusesti sa renunti la “contabilitate” pentru acel “sport”… eu te sustin!

  Mda, i guess i’ve been there, cu Italia mea – e altfel cand stii ca o faci cu un scop (nu doar pt banii respectivi, ci pentru ceva mai mult). Dar e si mai bine cand ai puterea sa spui “gata! mi-a ajuns! vreau sa fiu EU!”

  Like

  • Lasa ca sunt obisnuita sa iti daram din mituri. De exemplu dupa ce m-ai dat drept exemplu Irinei, ca uite ce text am scris si am decis ca nu imi iau dSLR am dat fuga la doua luni dupa si mi-am luat unul.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: