• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

I

Ne incuiem in casa, coboram storurile si tragem si draperiile. Caloriferele ard, 28 de grade. Ne-am trezit pe la noua dar stam cu ochii inchisi, spate in spate si pretindem ca dormim, fiecare de dragul celuilalt. Gandurile alearga, care-ncotro, cai salbatici, imaginari pe draperiile prea albastre.

Afara viscoleste. Cand obosesti sa te prefaci ca dormi, pornesti radioul in surdina si nu se mai aude cum suiera vantul.

Imi oferi un ceai cu lamaie, din obisnuinta, desi, conform scenariului, mai adecvata ar fi fost o limonada.

Vorbim despre…nici nu mai stiu ce, orele trec. Iti place sa ne jucam de-a vara, mai ales in zilele in care nu iesim din casa. Peste cateva minute o sa incepi sa scotocesti pe sub pat dupa colac si salteaua de plaja. Eu o sa pregatesc gustarile si o sa pun sucul in frigider.

O zi perfecta de vacanta. Uneori e bine sa pui notificare de absenta in coltul tau marunt de realitate si sa calatoresti, oriunde ai vedea cu ochii mintii.

 Afara suiera vantul dar afara e departe, dincolo de draperii groase si straturi delicate de iluzii de fabricatie proprie.

Stam de plaja, nisipul e cald. Vantul nici macar nu adie, apa clipoceste lin si nici macar un nor nu e de gasit, cat vezi cu ochii inchisi.

Mi-e cald si ar fi tare buna limonada pomenita mai devreme. Ah, si nu uita, data viitoare, sa imi amintesti sa iau ochelarii de soare cu mine.

Advertisements

5 Responses

  1. Is there a new story floating in the air?

    Like

  2. Se pare?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: