• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Reteta de weekend

Weekendul care tocmai a trecut a fost « salvat de eticheta de perfect » doar de faptul ca a fost curmat de o alarma enervanta de telefon la 6 :30.

Reteta e simpla. E nevoie de doi oameni, o masina, o destinatie si un aparat foto, sau poate doua.

Ingredientele se amesteca in felul urmator :

Sambata, ceasul suna la 7:30, dar poti sa lenevesti linistit pana pe la 8:30, ca doar e weekend si muntele nu fuge nicaieri. In oras ploua si vantul bate ingrozitor. Nici nu iesi bine din casa si te gandesti serios daca sa faci cale intoarsa ori sa mergi sa cauti zapada.

Iti iei inima in dinti si pleci. Punga cu mancare pentru doua persoane si doua zile ramane in bucatarie, pusa la vedere, ca sa nu o uiti.

Prin ploaie si vant ajungi aproape de Cheia si nicaieri nu-i strop de zapada, doar sate gri, parca pustii, dealuri nasfarsite si Taxi, cantand despre criogenie, clar o melodie pentru vremuri mai calde.

Dar apare zapada si, odata cu ea, bucuria. Se pare ca pana la urma, a meritat drumul, si asta o declari dupa doar doua poze si cativa bulgari, de incalzire.

Undeva pe soseaua Cheia-Sacele, un drum merge in dreapta si odata cu el incepe o poveste. Totul e alb, copacii si-au intins brate peste sosea si au facut un tunel. E liniste, ninge usor si e mai frumos decat iti poti imagina.

E cald, zapada e tocmai buna de bulgari si padurea intinde capcane la tot pasul. Nu faci bine doi pasi ca o frumusete de fag isi scutura crengile deasupra ta.

Zapada e ciudata, apoasa, se lipeste de orice si daca, o privesti de aproape, zici ca nu e zapada, ci blanita deasa a unui animal. Padurea si parca lumea intreaga sunt acoperite de blanita tunsa scurt a miliarde de animalute albe si mici.

Probabil ca padurea e alergica, de asta tot stranuta acoperindu-ne si pe noi de zapada. Poate ca prezenta noastra colorata face nota discordanta cu marele alb in care ne plimbam agale.

 

La vanatoare de fulgi

 

Pudrati bine de padure ajungem sa ne pierdem in decor, suntem oameni de zapada sub acoperire.

Povestea se apropie de sfarsit pe masura ce ne apropiem de “civilizatie”, prezenta sub forma muzicii de influenta balcanica de la cabana Muntele Rosu si de seria de onomatopee care ne intampina cand ne apropiem de cabana

Zaganu e doar o amintire. Un desen abia gandit (amintit) pe panza gri, coborata peste vale. Muntele asaltat de trupa de galagiosi vizibil alcolizati si-a tras, parca, storurile.

Doi corbi stau la taifas intr-un copac privind spre cabana. Se intreaba si ei, ca si noi, ce cauta acei oameni acolo. Plecam in acelasi timp, noi si corbi, unii spre muntele inghitit de ceata, noi prin tunelul de poveste, spre masina.

Trei kilometri mai departe si o ora mai tarziu se face un picnic la masina. Cele mai bune sunt prajiturile portocalii, suntem amandoi de acord.

Asa cum ne-am invatat, drumul spre casa trebuie sa fie intotdeauna cel mai lung (de asta cred ca intr-o zi o sa facem ocolul pamantului impreuna).

Pornim spre Brasov ca sa ajungem la Bucuresti, nu-i prima data, insa drumul e nou. Si alunecos; ne amintim cand obosim sa cantam tare si fals: m-am indragostit numai de eeeaaaa…

Se insereaza cand ajungem pe partie si e frig, nocturna nu e aprinsa si cei 6 kilometri parcursi prin zapada, mai devreme, au pus plumb in picioare. Vreau acasa.

Drumul e lung si tare as vrea sa existe iluminat public si mai putini soferi prea comozi sa treaca pe faza scurta cand vine cineva din fata.

Ajungem tarziu acasa, are loc traditionalul picnic ( sa nu imi spuneti ca nu ati facut niciodata picnic in casa ca nu va cred), descarcam pozele, fireste, si povestim pana foarte tarziu in noapte.

Sfarsit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: