• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Cu si despre Titani

SRSFF propune un articol pe care trebuie, neaparat, sa vi-l recomand, despre doi autori pe care a ajuns sa ii percep ca pe o entitate generatoare de literatura adevarata: Boris si Arkadi Strugaţki.

Va transcriu partea din interviu care mi-a raspuns unei intrebari care mi se invartea prin minte de ceva vreme si va las sa citit singuri restul articolului, aici: http://www.srsff.ro/4535/interviu-cu-arkadi-strugatki/

 “Arkadi Strugaţki: Abordarea noastră este foarte simplă. Concepem un subiect. Medităm între douăsprezece şi optsprezece luni, ne telefonăm, discutăm în timpul întâlnirilor noastre. Apoi Boris ia un avion spre Moscova, vine la mine şi se aşează în fotoliul unde staţi dumneavoastră acum. Ţigări, o scrumieră, multă hârtie. Eu scriu la maşină (fratele meu bate prost). Discutăm fiecare frază. Scriem aşa cam 4 sau 5 pagini pe zi. La început nu ştim încă rezultatul. Rescriem rar. Poate pentru a-şi da importanţă unii scriitori vorbesc despre suferinţa creaţiei.
Şi nouă ne place să ne dăm importanţă. De aceea pretindem că ne scriem cărţile în staţia Bologoie situată la jumătatea distanţei dintre Moscova şi Leningrad.”

 Fara sa vreau, saptamana asta am inceput un proiect la care ma gandisem de ceva timp, fara sa ma invrednicesc sa il pun in practica.

 Imi propuneam sa va prezint, intr-o rubrica saptamanala, ce bloguri si site-uri am in reader, explicand si de ce se afla acolo si ce gasesc in ele interesant sau enervant.

V-am prezentat deja National Geographic News si acum SRSFF. Deja ma gandesc despre cine sa va povestesc saptamana viitoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: