• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Oferta speciala!

 

Ma gandeam ieri ca toti rucsacii mai mari de 50 de litri ar trebui vanduti numai la promotie si promotia sa fie de felul urmator: « Rucsac 60 de Litri Zajo, pentru drumetii si alpinism. Serpas inclus in pret. »

Advertisements

10 Responses

 1. Adevarul e ca de cele mai multe ori nu ai nevoie de rucsac asa mare. Eu sunt multumit acum de rucsacul Milo de 45l, e super incapator – suficient cat sa iau tot ce trebuie, dar sa nu indes prea multe chestii inutile. Cu cat ai spatiu mai mult cu atat apare tentatia sa-l umpli, si astfel creste si greutatea. Trebuie sa fii cat mai eficient cand iti faci bagajul…

  Like

 2. Rucsacul se ia de regulă după înălţimea ta. Mie (am 1,73) mi-e bun de 60 când merg în tură pe mai multe zile. În rest merg cu cel de 30 sau de 20. Prima dată cand am fost la munte, in Retezat, mi-am luat rucasc de 80 l. Mă clătinam cu el pe drum până la Pietrele. Era să-mi şi pierd echilibrul de câteva ori. A doua oară, în Parâng, l-am umplut cam pe 3/4 jumătate şi sătea pleoştit. După aia mi-am luat un Atta Denali de 60 pe care-l mai am şi acum. Cel de 30 e tot Atta, nu mai ştiu modelul, irelevant, probabil că nici nu se mai farbică. Ăla îl folosesc cel mai des că merg de regulă vara în ture pe două-trei zile pentru că-s putoare şi mi-e lene să car. E plin de chingi do-it-yourself pentru legat izolir/saltea, cort şi alte tâmpenii. Idealul meu e să-mi încapă toate prostiile necesare în rucsacul de 30.

  Ţie ţi-e bun de 45-50, Claudia. E amuzant să judeci oamenii după ce rucsac li se potriveşte 🙂

  Like

 3. Eu nu cred ca pot cara ceva mai greu decat mine. Si valiza de 25 kg e greu de tarait. 😀

  Like

 4. De cateva ori mi-au incaput cu greu lucrurile si in rucsacul de 85 L (pentru 6-7 zile). Voi aveti husa de ploaie care se poate pune pe rucsac si daca ai izoprenul legat afara?

  Like

  • Eu am un rucsac de 45, numit si “rucsacul cel mare”. Mai mare de atat mi-as cumpara, fiindca arata foarte bine unele modele, dar ar trebui sa fie neaparat din oferta cu serpas inclus. Bine, eu nu sunt tocmai un exemplu, fiindca nu stau foarte bine la conditie fizica, dar am invatat sa nu mai neglijez detaliul asta cand fac rucsacul sau planific drumetii.
   Ah, si rucsacul cu pricina nu are husa, nici nevoie de asa ceva nu am avut fiindca e impermeabil. Impermeabilitatea si buzunarele laterale sunt doua criterii esentiale in alegerea unui rucsac, in my book.

   Like

  • Da, am şi o husăde ploaie. N-am prea folosit-o pentru că n-a fost nevoie. Nu încape peste izolir, însă s-ar putea să încapă peste saltea pentru că e mai compactă. Salteaua are husa proprie, stil sac cu şnur de strângere. Izolirul şi saltaua oricum nu prea iau apă.

   Like

 5. :)) corect da’ vezi ca serpas nu-i chiar tot una cu porter. Eu am facut praf in vreo 5-6 ani un escalade de 75, apoi am luat unul mai mare,un klimm de 80 (si mai rezistent, cordura 1000D integral) si bietul de el, cam zace, in ultimii ani, abia daca a mai vazut muntele.

  Si mai carcotesc putin, in afara de bananele de speo, eu nu stiu sa existe rucsac impermeabil. Da, mai au cate unele un tratament Teflon/DWR/blabla, acolo dar tot ajunge apa in ele, la un moment dat. Nici husele nu-s sfinte dar mai intarzie ceva momentul ala…

  Like

  • Ai dreptate nu sunt totuna, serpasii sunt porterii din Himalaya dar cred ca termenul care pe vremuri descria populatia locala a ajuns, in timp, sa se confunde cu principala lor ocupatie, aceea de a cara trolerele turistilor cu fite prin Tibet. Cred ca termenul este pe cale sa se impuna, daca nu s-a impus deja si in alti munti.
   Acum, legat de impermeabilitate, orice rucsac respectabil e cat de cat impermeabil si poate fi tratat, daca e cazul, in timp, cu un spray special. Nu imi plac husele de rucsac fiindca se transforma in vele daca bate vantul ca in Clabucet…
   Mai sunt pelerinele de ploaia largi, genul care se poarta peste rucsac si par destul de comode.

   Like

   • Eu ma refeream mai mult la ce se intelege in anii nostri prin serpasi si porteri. Wiki zice ca , pur si simplu, sherpa inseamna “om din est” si ca termenul face referinta strict la tibetanii din est ce au emigrat catre Nepalul inalt dar astazi, se pare ca daca te duci acolo si intrebi de porteri, gasesti baietii care pot sa-ti care toate cele catre tabere, daca intrebi de serpasi, dai de baietii (mult mai scumpi la vedere si la punga) care te ghideaza, iti amenajeaza taberele inalte, iti pun corzile pe traseu etc.

    Daca ai timp si chef, sa te uiti la BBC Everest ER, e o serie documentara (e drept, nitel mai inclinata catre aspecte medicale) care spune lucrurilor pe nume, cu ceva mai putin spectacol decat la americani…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: