• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Now reading

 Am inceput  sa citesc trei carti, cat se poate de diferite :

“Urzeala tronurilor” din seria “Cantec de foc si gheata” al lui George Martin, dupa ce am citit, pentru incalzire: Regii de Nisip, Zburatorii Noptii si Peregrinarile lui Tuff, de acelasi autor.

“Ma sinucid alta data” – Kerstin Gier

“Ce ne spunem cand nu ne vorbim” – Chris Simion

Seria lui GRR Martin e o continuare perfecta a celorlalte serii grozave descoperite de-a lungul anilor : Ender’s Saga, Dune, The Dark Tower, LOTR. Singura problema e faptul ca seria lui Martin nu este completa si din cate am citit pe blogurile fanilor nerabdatori, Martin nu se prea grabeste sa avanseze cu scrisul si publicarea celorlalte volume promise.

 (Asta imi aminteste e doamna in varsta, pe moarte, care i-a scris lui Stephen King sa il roage sa ii spuna cum se termina The Dark Tower fiindca nu credea ca va mai trai sa citeasca sfarsitul. Ii promitea, evident, ca nu va divulga nimanui sfarsitul, fiindca tot ce dorea era sa moara impacata, stiind ce s-a ales de soarta lui Roland. Sincera sa fiu, mai bine ca nu a aflat sfarsitul.)

Ma sinucid alta data e un fel de Jurnalul lui Bridget Jones, amuzant, crud uneori si destul de actual, vorbind despre problemele femeilor de 30 de ani intr-o societate care inca pune mare pret pe conformism si sabloane dupa care ar trebui sa ne conducem si sa ne “implinim” viata. 

Cartea lui Chris Simion e un exemplu viu de sensibilitate si romantism, un amalgam de trairi intense, tradari si temeri, prezentat in forma epistolara. O carte despre milioanele de griji pe care doar indragostitii si le fac, despre oameni care se ranesc fiindca se iubesc, despre toate paradoxurile care incap intr-o poveste de iubire mare, cat lumea.

Nu cred ca voi reusi prea curand sa fac recenzii, dar sper ca cele spuse mai sus va vor convinge sa alegeti una din carti, in functie de preferinte, si sa va bucurati, mai apoi, de ea.

Advertisements

One Response

  1. As cauta sa citesc pt inceput “Ce ne spunem cand nu ne vorbim” – Chris Simion. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: