• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

To be or not to be “corporate”

Nu i-am suportat, in scoala, pe colegii super ambitiosi redusi la stadiul de legume tremurande in prezenta unui profesor mai impunator. Nu tremurau din respect ci de teama ca desi nu au dormit nopti intregi invatand, or sa fie prinsi cu garda jos si o sa se aleaga praful de imaginea lor de copii perfecti, imagine falsa, de altfel, asa ca si ei.

Nu ii suport nici acum pe ditamai managerii aroganti cu subordonatii, care sfarsesc prin a temura jalnic in fata propriilor sefi. Din nou, nu vorbim de respect ci de o teama ingrozitoare care ii face sa se balbaie si sa le tremure mainile, sa gandeasca si sa regandeasca un mesaj simplu sau o actiune banala.

 

Sa traiesti din punct de vedere profesional doar pentru a-ti face seful fericit, a fi cel care primeste cel mai des mangaieri pe cap si cate un bravo, fie el si sub forma de prima, imi pare un lucru atat de trist.

Orice reusita a ta, ca individ, in mediul corporate, e o treapta pe care seful tau urca spre o noua functie. Daca esti o treapta eficienta, pe masura ce va urca, te va purta cu el, in sus, in speranta ca iti vei dovedi utilitatea in acelasi mod.

 

Sa fii o treapta e ceva ce accepti lucrand intr-un astfel de mediu. Sa fii una care schelalaie de fericire atunci cand e folosita si care ar face orice sa iasa in evidenta e o alegere personala, una pe care o gasesc extrem de trista.

Advertisements

3 Responses

 1. Si eu am observat in jurul meu o astfel de “simbioza” care cred ca exista in orice companie mai mica sau mai mare. Eu le spun Sancho Panza si Don Quijote 😀 hihi! Desi acolo era vorba de cu totul altfel de relatie. Dar, pana la un anumit punct, tot cam acelasi raport.

  Foarte sugestiv catelusul din imagine :).

  Like

 2. Când urci prea multe trepte, rişti să cazi de la înălţime prea mare. Ouch!

  Like

  • Pentru posible caderi exista si salariatii perna, in locul celor treapta. Ideea e ca daca ajungi la un anumit nivel si te pricepi la echilibristica nu mai cazi niciodata.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: