• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

14 Mai 2011 – Georgiana si Robert

      Saptamana trecuta scriam un text din care multi dintre voi ati inteles ca as fi impotriva ideii de casatorie si nu ceea ce am vrut sa exprim, faptul ca sunt impotriva idei de casatorie cand este un act comis de oameni iresponsabili sau manati de dorinte ce tin mai mult de rochii stralucitoare, atentie a sute de persoane intr-o singura zi ( un fel de personal best accesibil aproape oricui) sau de casnicia vazuta ca o sansa de a scapa de o familie sacaitoare ca sa nu mai spun de ultima gaselnita : casatoria ca modalitate de a obtine mai usor un credit pentru casa.

    Saptamana asta vin cu lamuriri si un exemplu de asa da.

Exemplul e dat de bunii mei prieteni si parteneri de calatorii care pasesc sambata spre o viata impreuna dupa 8 ani in care au fost nedespartiti.

Georgiana si Robert sunt genul de oameni care la 26 respectiv 27 de ani stiu ce vor. Sunt cei care au trecut prin o multime de experiente impreuna, experiente care i-au modelat unul de forma celuilalt si i-au pregatit pentru ceea ce urmeaza dupa ce totul va deveni oficial si mai serios, in functie de cata seriozitate poate imprima unei relatii bazate pe iubire, o hartie semnata in fata ofiterului starii civile.

 Intamplarea m-a facut martora a unora dintre cele mai importante momente si faze ale relatiei lor din ultimii 4 ani de cand ne cunoastem.

Am fost de fata cand Robert a cerut-o de sotie anul trecut si le-am facut poze cu telefonul fiindca nu aveam aparatul foto cu mine. Am fost cu ei cand au ales restaurantul si aseara am participat la ultima repetitie a dansului  de deschidere. Azi ne-am bucurat tot impreuna, ca niste copii, de cel mai frumos curcubeu care a cuprins ca intr-o cupola magica Pitestiul.

 Vazandu-i dansand in haine sport, crinolina (ea) si pantofii care trebuiau rodati, am realizat ca asa va fi si viata lor. Un vals care la inceput a fost stangaci si in care s-au calcat pe picioare, unul in care acum fac ceea ce nu credeau vreodata posibil, perfect sincronizati de cele mai multe ori, sarind impreuna, sustinandu-se reciproc, impiedicandu-se din cand in cand, razand si continuand stiind ca impreuna vor reusi orice si timpul ii va ajuta  sa obtina ceea ce acum considera imposibil.

Cam asa ar trebui sa evolueze o relatie sau o casnicie, asemenea unui dans invatat de la zero. Pe unii talentul innascut sau potrivirea ii ajuta sa invete mai repede, altii invata mai greu, in timp, cazand mai mult, plangand mai mult, dar in final alunecand gratios pe suprafata ringului de dans care acopera o viata intreaga.

Despre asa cred eu ca e vorba cand vorbim de iubire. De complementaritate, de intelegere si respect dincolo de fluturii de inceput, despre un nivel de cunoastere de sine si a partenerului care nu se obtine dupa trei intalniri si dupa doua luni de convietuire ci dupa antrenamente epuizante pe ringul de dans dupa esecuri si abandonuri, lacrimi amare si impacari mai dulci decat orice.

Ma bucur ca le-am putut fi alaturi celor doi dansatori o buna bucata din reprezentatia comuna si ma bucur ca pot sa ii vad evoluand impreuna fiindca aveam nevoie si de un exemplu ca se poate, ca exista si happy end-uri care sunt de fapt inceputuri de alte dansuri frumoase in doi sau poate mai multi.

Sambata istoria lor frumoasa ajunge la apogeu iar eu le voi fi alaturi, ca mai mereu in ultimii ani, cu aparatul foto in mana, cu zambetul si tinuta de rigoare, gata sa documentez fiecare moment al inceputului unei vieti extraordinare in doi.

La multi ani fericiti impreuna, dragii mei!

Advertisements

9 Responses

 1. “A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie” (Antoine de Saint-Exupery)

  P.S. In facultate tineam un jurnal unde printre ganduri, trairi, vise, intamplari, imi placea sa strecor cate un citat in care imi regaseam modul de a privi lucrurile. 🙂 Acesta era unul din ele.

  Like

 2. Chiar daca nu ii cunosc decat foarte putin din imaginile tale de aici, le doresc o viata frumoasa impreuna si multe vise implinite! 🙂

  Like

 3. Astept pozele! Hugs pt cei doi. 😉 Le doresc sa creasca impreuna in continuare!

  Like

 4. 50% of marriages end in divorce.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: