• Best Of:

 • Advertisements

Amintiri din vacanta

 

Indiferent ca eram cocotata in pod la bunici sau pe creasta nordica a Pietrei Craiului, niciodata nu mi-a fost frica de inaltime. Singurul gand care ma incerca era acela ca trebuie sa fiu atenta unde imi pun mainile sau picioarele, in niciun caz nu sa ma apuce un atac de panica cine stie unde si sa nu mai pot sa imi controlez tremurul genunchilor si al mainilor.

Asa se face ca odata ajunsi in Viena la St Karlskirche, dupa ce ne-am plimbat putin la primul nivel, am urcat cu liftul pe platforma ridicata la 35 de metri inaltime de podea, si de unde poate fi admirata pictura superba a cupolei.

Liftul si platforma suspendata

Toate bune si frumoase, am ajuns pe platforma care mi s-a parut de la inceput subreda si am simtit ca ametesc cand am vrut sa ma apropii de marginea platformei pentru a surprinde cateva dintre detaliile  cupolei.

Privind in jos cu groaza

Platforma destul de solida tremura vizibil cand liftul aducea noi turisti care se ingramadeau pe treptele care duceau si mai sus, pana in varful cupolei, adaugand cativa metri buni la cei 35 ai platformei.

*

Dorinta de a ajunge sus era mai mare decat teama de inaltime sau cel putin asa am crezut  cand am pornit pe scara in sus in urma travel companion-ului. Preocupata sa fotografiez cat mai mult am ramas putin in urma, moment in care scara de metal s-a cutremurat temeinic.

Mi-am petrecut urmatoarele doua minute imbratisand balustrada, injurand travel companion-ul si intrebandu-ma cum naiba o sa ma dau eu jos de acolo atata timp cat nu eram dispusa sa renunt sa ma agat de balustrada cu bratele si dintii si tot sufletul.

Mi-e trebuit ceva curaj, invocat nu stiu nici eu de unde, sa cobor pe platforma si sa ma asez intr-un scaun, cu ochii inchisi, ingnorand multimea de turisti galagiosi care invadasera platforma, facand-o sa se cutremure si mai tare.

Am coborat cateva minute mai tarziu in liftul transparent, cu ochii inchisi si odata coborata din lift am vrut sa ma intind pe jos si sa imbratisez pamantul drag si frumos, minunat.

Mi-au tremurat genunchii o zi intreaga dupa intamplarea cu pricina si inca ma intreb cum de m-am speriat atat de tare si de ce inca imi simt genunchii moi cand ma gandesc la Karlskirsche.

Biserica e absolut superba si data viitoare o sa ajung pana in varful scarilor orice ar fi, desi cred ca va mai trece ceva timp pana atunci, macar cat sa nu imi mai tremure genunchi cand imi amintesc senzatiile de pe platforma.

Advertisements

4 Responses

 1. Am fost recent in Austria si mi-a placut foarte mult. Totul este organizat, curat si pus la punct. Totusi o vacanta intr-o tara latina ma atrage ma mult din cauza ca este mai vesela si plina de energie. Am scris si un articol detaliat despre experienta mea in Austria (cazare, preturi, obiective, atmosferta, etc):
  http://roxandrei.ro/calatorii/vacanta-in-austria/
  Voi reveni in acesta tara in vacanta de iarna pentru schi.

  Like

 2. :)) frumos povestit! Eu am avut o reactie plina de surprindere si adrenalina in Prater. Nu era aceeasi inaltime sigur, insa uitasem ca dupa coborarea hiper cunoscuta urmeaza n viraje care te zgaltaie din toate incheieturile. Am zis (cum zisesem de altfel si acum vreo 15 ani) ca NU MA MAI URC IN ASA CEVA NEVER EVER!! :)) Pana la o urmatoare data, parca vad… Cel mai inalt turn in care am urcat in Viena a fost Turnul Dunarii, insa senzatia nu a fost ca cea descrisa de tine, din acel lift, unde probabil ca ma simteam mult mai insiguranta fiind in interior, in spatele unor geamuri. Ce mi-a placut acolo a fost restaurnatul care se rotea. Si am realizat asta in timp ce savuram cu privirea niste prajiturele, iar vitrina o luase din loc…

  Like

 3. Si n-au echipament pentru via ferrata de inchiriat?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: