• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

O carte tare, tare frumoasa

Nu am mai descoperit de multa vreme o carte care sa imi placa atat de mult cum mi-a placut « Cronica pasarii-arc » a lui Haruki Murakami. Dupa contactul relativ socant cu proza lui Ryu Murakami nu prea stiam ce sa ma astept de la un roman al lui Haruki. La un moment dat cred ca nici nu stiam ca exista doi Murakami, care, din fericire, nu au mare lucru in comun din punct de vedere al prozei, fiindca Ryu scrie despre lucruri urate iar Haruki despre lucruri preponderent  frumoase.

Dupa ce am petrecut aproape o ora in librarie cautand o carte pentru lungul drum catre Iasi si inapoi, ochii mi-au cazut pe cronica pasarii-arc si am banuit, dupa titlu doar, ca am ales bine.

 Am petrecut peste 14 ore in tren weekendul asta, timp in care am citit pe nerasuflate aventurile « domnului pasare-arc » si povestile bizarelor personaje cu care se intalneste din momentul in care viata lui iese din  fagasul normal si se rataceste in lumi de vis si in fantani secate folosite de post de camere de privare senzoriala ( suna cam bizar in romana dar nu am gasit o traducere mai buna pentru  sensory deprivation).

Nu pot faca o recenzie a cartii fara sa includ o multime de spoilere asa ca nu fac decat sa v-o recomand fiindca e plina de mister, fantastic si mai ales imagini si metafore atat de frumoase incat va vor ramane multa vreme in minte si va vor face sa le reanalizati descoperindu-le noi sensuri si fatete de fiecare data.

Imaginati-va stilul nuvelelor lui Eliade intr-un roman, ce poate fi mai frumos?

 Tocmai bine ca am terminat cartea aseara, fiindca astazi de dimineata ma astepta pe birou “A Dance with Dragons” de care nu o sa ma despart pana nu o sa o termin si am deadline pe joi, fiindca vineri plecam in Cheile Nerei si tare nu as vrea sa car pe langa cort, sac de dormit, izopren, aparat foto, trepied si o multime de haine ( + parazapezi anti vipere),o carte mai grea decat sacul de dormit. 😀

 Ah, v-am adus o floricica de la Iasi, din gradina botanica:

Advertisements

One Response

  1. Always zip your tent if you don’t want uninvited visitors crawling around.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: