• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Fashion Crimes

« Tourist, decided Rincewind, meant idiot. »

 Cum sa nu il iubesti pe Pratchett cand, intr-o propozitie atat de simpla, sintetizeaza atat de bine experienta de calator prin Europa ?

Prima intentie e aceea de a evita sa vorbesti in limba materna pentru a nu fi recunoscut de catre conationali idioti si/ sau prost crescuti sau pentru a nu fi asociat cu acestia de catre reprezentantii popoarelor care oricum considera romanii periculosi.

 Dupa cateva zile de aglomeratie, supus unor dovezi cutremuratoare de lipsa de buna crestere devii rasist. Personajele cu ochi oblici si voci stridente care fotografiaza oriunde este interzis fotografiatul, care se imbulzesc pentru un loc in fata, pe care le respecti asteptand sa faca sute de fotografii in fata unui obiectiv pe care ai vrea sa il surprinzi fara aparitiile lor prost imbracate, dar care nu simt nevoia de a-ti raspunde cu aceeasi politete nu te trateaza ca pe o persoana cu drepturi egale.

Pentru ei esti un obiect de mobilier pe care il imping sau depasesc dupa caz fara sa simta nevoia sa iti spuna uzualul : sorry.

 Dupa alte cateva zile, supus aceluiasi tratament, iti asumi conditia pe persoana rasista si in plus, devii alergic la vederea oribililor papuci de cauciuc parte esentiala a echipamentului turistului amintit mai sus de Rincewind.

Cum, care papuci ? Astia

 si altii ca ei la fel de urati, in toate culorile si modelele posibile asortati cu rochii vaporoase, costume « de trening » de la mama lor (chinezesti) si orice alt obiect vestimentar prea scurt, prea lung, prea transparent si prea hidos, imaginat vreodata.

 Ah, si nici nu am amintit inca de splendidele exemplare de turisti excentrici de felul celor de mai jos ( suprinsi de mine sau de catre prieteni binevoitori care au vrut sa contribuie cu dovezi la acest text) :

 

 *

 *

*

*

Daca detineti exemple concludente din categoria celor de mai sus, le astept cu interes.

 

Advertisements

3 Responses

 1. Cica Pratchett a aplicat pentru sinucidere asistata.
  http://totb.ro/?p=14460

  Nu trebuie sa eviti limba materna ci pur si simplu sa nu tipi, asa cum fac majoritatea conationalilor (spaniolii si italienii dar intr-o masura mai mica fac la fel). Strainii nu prea au habar din ce tara esti. Intotdeauna au crezut ca suntem italieni. Daca-i intrebi cum suna romana o sa-ti zica probabil ca “like Italian with a Russian accent”.

  Ref. la turistii cu ochii oblici, intotdeauna i-am gasit amuzanti si m-am trezit facandu-le lor poze in loc sa fac poze obiectivelor turistice plictisitoare. Mutre dezorientate, umbrlelute de soare, aparate foto etc. Just like Twoflower. La cozi n-am prea stat decat la muzeu in Franta unde erau doi sau trei oameni in fata noastra, deci nu se poate numi coada si la Versailles unde oricum e cam jecmaneala. Unde e coada, e de regula jecmaneala.

  Excentricii is faini ca-s colorati chiar daca e doar pentru ca sa atraga atentia asupra lor. Unii arata absolut penibil, altii sunt de-a dreptul riginali. In Londra am vazut multi autohtoni. Am povestit chiar pe terasa hotstelului cu un tip foarte foarte gay (avea o esarfa de femei pusa pe cap ca sa-l apere de curent si un fix despre incalzirea globala), insa ala era destul de autentic, nu cred ca se prefacea.

  Like

  • Ai identificat vreun original in fotografiile mele? Nu am nimic impotriva oamenilor care se imbraca elegant spre excentric in vacanta, daca asa se simt ei bine ma bucur pt ei. Cei care trec spre ridicol imi atrag atentia si uneori ma socheaza, ca tipul in piele cu camasa albastra sau tipul cu stretch jeans, care nu cred ca era balerin.
   Personajele cu ochii oblici m-au enervat sistematic fiindca faceau poze oriunde era interzis, de la Postojna la muzee si fiindca nici macar nu se sinchiseau cand le atragea cineva atentia ca fac ceva interzis. In plus, in Italia am avut impresia ca sunt favorizati. De ex am comentat cu o tipa din Spania in San Marco pe marginea faptului ca noi am fost obligate sa ne cumparam prostii ca sa ne acoperim bratele sau picioarele in timp ce o chinezoaica ce nici macar nu parea sa aiba fusta pe ea a intrat asa fara probleme.

   Like

 2. Da, travestitul si cowboy-ul spatial cu jartiere. Cel cu strech jeans ar fi original doar daca ar umbla tot timpul cu ambele maini in buzunare. Inclusiv pe scari.

  Pe chinezoaica au lasat-o sa intre semi-dezbracata pentru ca era practic extraterestra si probabil ca nici nu si-au dat seama ca e dezbracata 🙂

  Sunt curios ce zic thailandezii daca intri in templul Wat Phra Kaew din Bangkok cu bocanci de motocliclist si te faci ca ploua.

  http://www.redbubble.com/people/angiespicer/art/4275041-lost-or-stolen-shoes

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: