• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Cheile Nerei – partea frumoasa a povestii

Cred ca principalul motiv pentru care nu am fost atat de impresionata de catre Cheile Nerei este acela ca am apucat sa vad mai intai si inca de doua ori Apusenii. Astfel, lacului Ochiul Beiului l-am asociat imediat Izbucul Tauzului, iar cheile Nerei au fost inevitabil comparate cu cheile Galbenei.

Prin Apuseni am zburdat liberi, fara rucsac greu, pe cand aici nu am avut de ales si am pornit la drum cu cort si tot ce ne trebuia pentru o noapte pe langa Lacul Dracului.

 Daca in Apuseni mai toate obiectivele erau la indemana si foarte numeroase pe o suprafata relativ mica, aici am parcurs distante foarte mari pentru putine obiective, dupa cum reiese si din putinele fotografii facute in cele doua zile.

 Toate comparatiile ma fac sa inclin balanta in favoarea Apusenilor fiindca, din pacate, in Cheile Nerei lipsesc semnalizarea, curatenia si politetea elementara a majoritatii turistilor.

 Zona este una frumoasa, cu elemente spectaculoase si nu regret ca am vizitat-o. Pe de alta parte, nu cred ca este o zona in care voi reveni prea curand, pe cand in Apuseni as pleca si maine, desi cel mai mult mi-ar placea sa ii vad si iarna.

 Am avut noroc de vreme buna si parteneri de drumetie simpatici care au compensat stresul gasirii obiectivelor sau oboseala traseului lung, ca sa nu mai spun de noaptea petrecuta la cort (jumatate de cort, prietenii stiu de ce) cu o cartita foarte harnica sub el.

Am prins atat lacul Ochiul Beiului cat si lacul Dracului in cea mai buna lumina, dimineata devreme si am facut sute de fotografii din care mi-a fost foarte greu sa aleg ce sa va arat.

 Ochiul Beiului ( 20 m latime, 3.5 m adancime) arata asa :

 

*

*

Lacul Dracului ( 35 m latime, 5 adancime) prinde viata si culoare la atingerea primelor raze ale soarelui :

 Inainte:

 Dupa:

Partea cea mai spectaculoasa a cheilor  arata asa :

 

Albumul complet e tot la un click distanta, chiar AICI.

Advertisements

2 Responses

  1. Imi place la nebunie turcoazul acela :)! Nu am fost efectiv pe chei, si la un moment dat vreau sa ajung si eu si acolo si pe Cheile Susarei… Cascada am prins-o si noi tot asa mai saracuta in apa (am fost cam tot prin perioada asta a lui august, dar acum cativa ani). Lacul Dracului mi-a placut cel mai mult, pentru mai multe motive: locul unde e plasat, culoarea lui si poate rezonanta denumirii… :).

    P.S. Frumoasa continuarea … nuntii 🙂

    Like

  2. Si vroiam sa mai adaug ceva… mi-a placut comparatia intre Cheile Nerei si Apuseni 🙂 eu le-am vazut in aceeasi “ieseala” (vacanta) , Cheile Nerei (de fapt lacurile, cascada si tunelurile de acolo) fiind primele si apoi Apusenii. Si acolo am o restanta, tot Cheile (Galbenei) :D. Poate repet itinerariul exact pt cele 2 chei 😀 pe care imi doresc sa le vad, cu bune si rele.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: