• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Prima carte citita acasa

Am vrut o casa fara istorie. Cat mai alba si cat mai goala, cu pereti neimpregnati de povestile altor oameni, de energiile lor bune sau rele, oricum straine. Acum ca o am stau si ma intreb : care ar trebui sa fie prima carte citita intr-o casa noua ?

O carte draga recitita ? O poveste cu happy end ? O carte de fictiune care sa dea aripi imaginatiei ?

Mi-e dor sa citesc ceva de Kudera, pe care l-am descoperit in timp ce puneam cartile in cutii, dar este oare Kundera alegerea potrivita ?

Poate ca ar fi mai indicat Pratchett, sau poate Jurnalul Fericirii al lui Steindhardt…Poemele lui Borges sau cele ale lui Caraion ?

Aseara am privit lung Portretul lui Dorian Grey, dar am sfarsit prin a pune cartea la loc..

 Voi ce imi recomandati?

Advertisements

11 Responses

 1. O carte de decoratiuni interioare?

  Like

  • Sau Ghidul Autostopistului Galactic. Începe cu povestea unui tip căruia i s-a demolat casa pentru a se construi o şosea de centură. De fapt începe cu o planetă populată de descendenţi ai unor maimuţe, care erau nefericiţi. Ei au încercat fără succes să rezolve problema asta prin circulaţia unor hârtii mici şi verzi. Ceea ce oricum nu conta pentru că planeta avea să fie demolată pentru a se construi un culoar interplanetar de ocolire.

   Like

  • Am studiat catalogul de la Ikea vreo saptamana insa nu l-am considerat o carte citita. Iar cartile de decoratiuni interioare sunt fie stupide, fie contin recomandari super costisitoare si prea putin practice.

   Like

 2. Incearca “Noaptea de sanziene”.

  Like

 3. Prima carte pe care am citit-o eu in casa noua a fost de fapt o culegere de povestiri de Cortazar – Sfarsitul Jocului.
  Nu am ales-o eu, ci ea m-a ales aflandu-se deasupra in prima cutie pe care am deschis-o.
  Pot sa zic ca titlul a fost sugestiv…

  Like

  • Suna bine alegerea ta. Cred ca si eu va trebui sa ma multumesc cu ceea ce gasesc prin cutii fiindca se pare ca sunt intr-un fel de arest la domiciliu si nu am sanse sa ajung prea curand prin librarii.

   Like

 4. O carte de bucate?

  Like

  • Nu am inca hota, mobila de bucatarie sau chiuveta, sa citesc fara sa practic nu prea are sens si in plus, as vrea ceva care sa nu ma duca neaparat cu gandul la casa ci sa ma faca sa ma bucur si de alte aspecte ale vietii.
   P.S Am facut tiramisu sambata insa nici macar sa ii fac o poza nu am apucat inainte sa fie mancat de prima serie de vizitatori simpatici.

   Like

 5. And the winner is: Matei Brunul, cartea lui Lucian Dan Teodorovici pe care o citesc acum.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: