• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Bilant 2011

Mai bine mai tarziu decat deloc, nu-i asa ?

Fotografia cea mai draga mie din 2011

Anul 2011 a fost cu totul altfel decat mi-l imaginasem/ semi-planificasem la sfarsitul lui 2010. In primul rand am cunoscut oameni deosebiti si m-am imprietenit cu mare parte din ei.

Daca in plan profesional lucrurile s-au desfasurat relativ lin si destul de plictisitor, in plan personal a fost o nebunie.

Daca mi-ar fi spus cineva  in prima parte a anului ca ma va gasi Craciunul « la mine acasa » i-as fi spus ca nu e in toate mintile si cu toate astea minunea ( cea mai mare din an) s-a intamplat.

In ianuarie am inceput prin a investi intr-o mare pasiune si l-am cumparat pe al doilea precious, D90-ul cu care am petrecut restul anului surprinzand o multime de momente si peisaje de neuitat cu el.

Ianuarie in Fagaras

In materie de calatorii a fost tot un an plin, in care am descoperit multe locuri noi si fascinante.

Pe primul loc raman Portugalia si Porto, orasul in care as vrea sa locuiesc. Au urmat Ungaria (Budapesta), Slovenia (Bled si Postojna), Italia (Venetia), Cehia (Praga), Slovacia (Bratislava), Austria ( Viena).

Drumetiile pe munte au fost mai putin numeroase decat in 2010 fiindca de multe ori am renuntat la ele, in prima parte a anului pe fondul iesirilor in afara granitelor si in a doua fiindca proiectul « acasa » mi-a ocupat tot timpul si mi-a redus considerabil bugetul.

Cu toate astea am parcurs trasee noi si am descoperit zone ale tarii. Asa am ajuns in Fagaras pe vf Negoiu, in Cozia, in Bucegi la Omu si in Cheile Nerei.

De Paste am descoperit un munte spectaculos la vecinii nostri bulgari, Rila si varful Musala si prin Mai am fost in cautarea vulcanilor noroiosi.

Provocarea in 2012 este sa am un an la fel de plin din punct de vedere al calatoriilor si lucrurilor facute din pasiune chiar daca de data asta cu un buget redus considerabil de rate si obligatiile de oameni mari.

Am furat o idee grozava de la Kirb  si m-am apucat sa numar cati kilometri am parcurs anul asta cu diverse mijloace de transport si cifrele finale sunt cam asa:

Cu avionul am facut 7400 km

Cu masina am facut 7886 de km (numarand iesirile “mari”, cele de care am reusit sa imi amintesc)

Am mai facut vreo 5000 de km in delegatiile aproape saptamanale la M, kilometri numarati separat fiindca au fost in scopuri profesionale.(impartiti intre “naveta” si terifiantele drumuri cu colegi maniaci)

Cu trenul am facut doua doua calatorii, din cate imi amintesc, insumand 1217 km.

Ca sa fac si un bilant legat de blog noutate a fost rubrica Photo of the week, pe care o voi continua si anul acesta  + pagina dedicata cartilor citite (It’s all about books), saracuta de altfel, fiindca nu am reusit sa citesc decat vreo 25 de carti in 2011.

Cifrele exacte legate de numarul de vizitatori, posturi si comentarii se gasesc in sinteza facuta de catre prietenii de la wordpress, asa ca nu le voi relua. Click here to see the complete report.

Vreau doar sa va multumesc pentru cele 29.000 de vizualizari, pentru comentarii, sustinere si mai ales pentru prietenie.

Inchei cu un mic sondaj despre ce va doriti voi sa descoperiti aici in decursul lui 2012.

Inchei retrospectiva cu flori, fiindca le meritati 🙂

Advertisements

7 Responses

 1. 1271 kg CO2 cu avionul
  504 kg CO2 cu masina medie cu 3 ocupanti
  319 kg CO2 cu masina medie cu 3 ocupanti (delegatii)
  64.5 kg CO2 cu trenul

  http://www.transportdirect.info/Web2/JourneyPlanning/JourneyEmissionsCompare.aspx

  Like

 2. 1271 de Kg pe cap de pasager in avion?

  Like

  • Yup. Avionul e jale, mai ales cand mergi in contracurent. Atunci consuma dublu. Cel mai eficient e bus sau tren. Eu as zice tren pentru ca la bus depinde foarte mult de sofer. Si dupa aia masina mica/medie (motor de 1,4-1,9 l) cu 4 pasageri si cu sofer care conduce la consum in sensul ca nu bruscheaza acceleratia/frana, reduce viteza cand intra in curbe folosind cat mai putin frana, nu intra in depasiri ca un disperat si circula cu viteza legala. Adica exact cum nu se conduce in Romania.

   Oricum, nu cred ca e cazul sa te simti prost sau asa, am pus mai mult informativ. Chinezii arunca in aer CFC-uri fara scrupule si santajeaza comunitatea internationala cu asta. Prin comparatie excursiile tale produc o picatura intr-un ocean. Daca 1 kg de CO2 are GWP 1, atunci aceeasi cantitate de HFC-23 are GWP 14800 (GWP = global warming potential). Morala: Some Asian (mainly China & India) products offset costs by killing our air. This is why they’re not exactly cheap.

   Like

 3. Frumoasa poza.Am tras concluziile mele din ce ai postat azi si cred ca ar trebui sa ma simt bine.
  Nu?

  Like

 4. imi place f mult ideea ta cu fotografia saptamanii 🙂

  Like

  • Multumesc, este si una din rubricile mele preferate. Sper ca si anul acesta sa fie la inaltimea asteptarilor si sper sa faca o impresie buna si restul rubricilor pe care as vrea sa le public.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: