• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Amintirile peregrinului apter

O carte pe care oriunde ai citi-o, te transporta intr-o dupa-amiaza calduroasa, in curtea bunicilor, la umbra unui nuc urias, cu miros de iarba verde si zgomotul vantului jucandu-se cu frunzele nucului.

O serie de povesti surprinzatoare care creeaza o atmosfera de seninatate si frumusete, de liniste in care te scufunzi treptat si te pierzi cu incantare.

Povestile prezinta o lume pe care o cunoastem prea putin si atunci cand avem impresia ca o cunoastem, cunoasterea noastra este superficiala si inchistata in idei preconcepute.

 

Este prezentata o lume pe care o stim din calitate de « spectatori », neintelegand legaturile si ritualurile profunde : lumea manastirilor si viata celor care si-au dedicat intreaga fiinta divinitatii.

Cartea este scrisa de un povestitor extraordinar si imbina extrem de abil elementele istorice cu elemente  fantastice.

Nu stiu daca termenul de « fantastic » este cel mai potrivit pentru a descrie latura supranaturala a intamplarilor insa nu gasesc alt cuvant care sa descrie fenomenul.

O carte despre manastiri din Romania pe care le-am vizitat fara sa stiu cate istorie se ascunde in spatele zidurilor si picturilor extrardinare. O carte care m-a facut sa imi doresc sa revad acele locuri stiind ca le voi privi cu alti ochi prin prisma celor aflate din amintirile peregrinului apter.

O carte plina de lumina si caldura, desi s-a nascut in intunericul unei celule. O carte despre cautarea sinelui si despre lupta pentru dreptatea care triumfa intotdeauna, desi in alte forme decat cele asteptate.

Amintirile peregrinului apter reprezinta o oaza de liniste si frumos in viata mea zbuciumata, asa ca profit de orice ocazie pentru a descoperi noi istorii si de a ma pierde in lumi fantastice in care sfintii de pe zidurile manastirilor cutreiera prin poieni si paduri iar oameni simpli isi dedica vietile unui singur crez, puternic si inaltator.

O carte numai buna celor pasionati de calatorii, fie ele spirituale sau reale. Mie imi va ramane mereu aproape de suflet calatoria peregrinului in cautarea propriului trecut si a aripilor pierdute cu multe vieti in urma.

Lectura placuta !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: