• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Once a traveler, forever a traveler

While after my trips my fellow companions have tens or even hundreds of photos with themselves I find it hard to find one or two with myself even after a week long trip. I even have friends that do not bother to take their cameras when I join them in a trips so it seems that it is my fate to always be behind the camera and only rarely in front of it.
This is one of the rare times when I was in front of the camera looking down on the world from 370 meters high in the oldest and shortest mountains in Romania, the spectacular and ever surprising Macin mountains.

Advertisements

11 Responses

 1. Mda, nici eu nu prea am fotografii cu mine.

  Like

  • Inseamna ca si tu esti fotograful grupului.

   Like

   • Yup, mai ales când sunt cu compactul la mine, pe care nu mi-e lene să-l scot să fac poze. De fapt ai şi văzut (btw, în rucsac aveam aparatul “serios” cu care n-am făcut nicio fotografie, doar l-am cărat degeaba). Între timp am devenit neserios şi car doar un singur aparat, de cele mai multe ori unul compact. Am fost duminică cu Virgil la o expoziţie de câini – toţi copii aveau dSLR-uri, noi cu compacte 🙂

    Like

    • Eu nu mi-am luat rucsac pentru aparat tocmai fiindca stiam ca nu il voi scoate de acolo decat foarte rar. Faptul ca il am intr-o geanta separata, chiar daca e mica, e o adevarata corvoada mai ales in turele lungi de la munte cand aparatul pare sa cantareasca o tona. In genul ala de situatii imi doresc sa imi fi cumparat un compact usurel sau Sony Nex-ul recomandat de tine.

     Like

    • Şi din geantă scot destul de rar aparatul dacă e mare, iar geantă de umăr mai grea de 1,5 kg nu prea am voie să port din cauza unor probleme cu coloana. Am încercat şi cu sling dar nu îmi place. În fine, la Paris în ’09 am fost cu D80-ul în rucsac plus un compact pe lângă şi a fost ok. În Londra în ’11 am mers cu două compacte, unul high-end şi altul mai simplu ca rezervă. Am folosit doar unul, cel de rezervă l-a folosit un prieten. Am văzut că nu doar eu aveam problema asta ci şi un alt prieten pe care l-a criticat nevasta că umblă cu aparatul (5D Mk II) după el dar nu face nicio poză. Aşa că a remediat problema cu un compact, cu care face din nou poze 🙂

     Pentru rucsac îţi recomand următoarea chestie: dai jos cureaua genţii de umăr şi îţi faci două chingi extrem de scurte cu tridenţi pe ele ca să le poţi desface în două părţi. O parte o prinzi de bretelele rucsacului în zona pieptului, cealaltă de geanta foto cu nişte carabine, cîrlige, etc. Sistemul de prindere e similar cu ăsta cu diferenţa că tu ataşezi nu aparatul, ci geanta foto de bretelele rucsacului. Rolul tridenţilor e ca să poţi da jos cu uşurinţă geanta înainte să dai jos rucsacul de pe tine. Poţi să-ţi iei şi Camera Support Straps de la ThinkThank dacă nu ai chef să-ţi faci singură. Mie mi se par cam scumpe.

     Like

    • Eh, sistemul ala de prindere este mai mult pentru baieti decat pentru fete. 🙂
     Eu oricum tin geanta cu aparatul peste umar si in fata, dar vine mai jos de mijloc si ma impiedica atunci cand trebuie sa fac un pas mai inalt, pe langa faptul ca e grea si imi solicita spatele.
     Aparatul e prea greu sa il fixez in zona mijlocului iar mai sus nu merge nici atat.

     Like

    • Atunci mă tem că doar un compact o să-ţi rezolve şi ţie problemele de transport la munte. Sony tocmai au lansat un compact cu senzor mai măricel decât majoritatea compactelor existente pe piaţă. Cam ăsta e viitorul pentru cei care vor portabilitate fără să compromită prea mult calitatea imaginii (nu-s fan Sony, dar văd că sunt foarte inovativi faţă de Canikon şi au produse faine).

     Like

    • Sau as putea sa merg la sala, sa fac muschi 🙂

     Like

 2. ❤ pentru comentariul despre mersul la sala si facut muschi!!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: