• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Invitatie la lectura

Am incercat sa citesc noul text de pe SRSFF.ro, insa m-au izbit doua exprimari extrem de artistice si originale si m-am oprit la ele.

Prima ar fi: “Picături îngândurate ” si a doua e o referire la “lichidul fosforeşcent “.

Poate aveti voi mai multa rabdare si imi spuneti cum se termina povestea cu extraterestri. O puteti citi AICI.

Advertisements

6 Responses

 1. n-am avut rabdare, dar m-am lamurit cum e cu “fosforeşcenţa”.in schimb, poate-mi explici tu cum e cu “extraterestii”, sau n-am vazut eu ghilimelele?

  Like

 2. Îmi pare rău! Am scris “fosforeşcent” în loc de “fosforescent”- de mai multe ori , deşi ştiu forma corectă. Mea culpa! Şi încă ceva: picăturile pot fi “înghândurate”- dacă aşa vrea autorul! Molecula de apă este (pe lângă un solvent universal)”încărcată” de multe calităţi

  Like

  • Nu-i bai cu fosforescentul, si eu citindu-l am stat pe ganduri o secunda inainte sa realizez ca e ceva in neregula. Partea cu picaturile ingandurate nu am inteles-o pur si simplu si apoi au mai fost cateva elemente care m-au facut sa nu finalizez lectura. Cred ca textul ar fi trebuit sa fie recitit cu voce tare si apoi transmis unui prieten care sa il citeasca si sa fie obiectiv in comentarii, asta inainte sa fie publicat. Cu putine prelucrari si slefuiri ale frazelor pe alocuri greoaie, ar putea sa atraga mai multe aprecieri, fiindca ideea era interesanta.
   Nu am vut sa va jignesc cu remarcile mele si sper ca nu va simtiti lezat de comentarii, cred ca o parere sincera e mai importanta decat o lauda de complezenta.

   Like

 3. Este vorba, bineînţeles de faptul că apa poate înmagazina informaţii. Unii savanţi vorbesc despre molecula apei ca despre “ceva” ce -în anumite ipostaze- poate avea “sentimente”.Cred că se ştie că “îngândurate” se scrie aşa!Mai sus, am tastat . . .greşit. P
  roza se termină interesant- am citit-o până la capăt. . . Cât timp am scris-o!

  Like

 4. Staţi liniştit! Nu m-aţi jignit ! Recunosc: am un stil mai “ciudat”-(mă refer la scris). Câteodată greoi, dar să ştiţi că încerc să transpun anumite stări mai puţin “comune”.Multe din prozele pe care le citesc mi se par prea. . .simpliste! Cred că acest lucru (bun sau rău) mă depărtează UN PIC de. . . “cursiv”! Este o greşeală pe care mă străduiesc să o corectez. Cu respect, Victor- Nicuşor.
  . . .Dacă , totuşi, veţi găsi ceva interesant în prozele mele,atunci lucrul acesta mă bucură nespus.Îmi cer scuze pentru eventualele greşeli făcute de mine cu voie, sau fără.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: