• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Noapte de unul singur

Obsesie:

Se-aud ciudatenii si fiare in noapte
Si ninge himere si ninge cu soapte
Mi-e dor ca de propria-mi copilarie
De tine – aceea ce n-a fost sa fie
Iar daca ai fi dintr-o data cu mine
Mi-ar fi totul altfel si nu mi-ar fi bine
Sunt fumuri pe case, iubiri sunt in case
Si cerul a fum si-a pacate miroase

Advertisements

9 Responses

 1. un tag “ad. paunescu” s’ar impune, nu’i asa? 🙂

  Like

  • Nu cred, oricine isi da seama imediat ca e vorba de versurile lui. Ma rog, oricine care apreciaza genul asta de muzica si care a avut contact cu creatiile lui cele mai reusite.

   Like

   • daca zici tu..

    Like

    • Poate mi se intampla doar mie fiindca am citit prea multe poezii scrise de el “in tinerete”. Gata, am pus tag, desi reversul medaliei e acela ca exista oameni care nu ii vor aprecia versurile fiindca nu pot face diferenta intre poet si om.

     Like

    • in general a fost ok dupa mine, a avut idei frumoase si productive legate de miscarea culturala romaneasca intr’o perioada de mare restriste. acuma pentru ca a apartinut unui partid politic post’revolutie, sau pentru ca a fost parlamentar nu cred ca’l putem cataloga ca “om rau”.

     Like

    • Nu e vorba de om rau sau bun, distinctia asta e prea dura si nu prea se aplica in viata (sau in cartile lui GRR Martin). Problema e ca multi oameni nu gandesc asa, ci in termeni de alb si negru. Pe mine ma intereseaza scriitorul, ce a avut el de spus si cum a spus-o, nu cu ce partid a tinut. De exemplu Eliade si Ion Caraion sunt huliti pentru unele pareri politice de catre diverse ong-uri, asociatii si grupuri de interese, desi eu ii admir pe amandoi pentru ceea ce au scris nu pentru ceea ce au sustinut in afara sferei literaturii.

     Like

    • bun. pai fix in acelasi sens, mai sus am vrut sa zic ca de fapt in cazul de fata problema e clar la cei care vad o opera literara ca un fel de stindard al opiniilor politice ale autorului, pentru ca la paunescu nu e nimic serios de condamnat.

     catalogarea om bun sau om rau poate parea un pic cam transanta, dar chiar si’n viata reala (de cartile lui george martin nu stiu detalii, n’am citit), cand ne gandim la o anumita persoana, putem sa opinam de ce parte a liniei de separare bun/rau se afla. e un soi de verdict personal al fiecaruia, cumva spre ce parte s’a inclinat talerul. evident, asta nu inseamna ca omul respectiv a facut numai fapte bune (sau invers, numai rautati :p).

     Like

 2. Ma bucur ca suntem de acord. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: