• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Aventura din Februarie: Sibiu si Slimnic

In weekend am evadat. A fost prima iesire din 2013, daca nu o iau in considerare pe cea din ianuarie, de la schi, in care nu cred ca am facut mai mult de 5 poze si acelea cu protagonisti care prefera sa nu apara pe blog.

Cum spuneam, sambata am evadat cu senzatia ca imi petrecusem ultimele luni intr-o cutie mica si gri, apasatoare si deprimanta. Desi vremea ma facea sa nu am prea mult sperante, am pornit la drum cu aparatul foto pe genunchi pandind pe geam orice cadru cu potential fotografic.

Destinatia? Sibiu si imprejurimile sambata, iar duminica, lacul Balea pe care nu il vazusem niciodata iarna.

Am pornit la drum destul de devreme, spre Pitesti si Valcea, unde am facut un tur de forta al celor trei manastiri faimoase: Ostrov, Cozia si Turnu. ( pictura si lumanarile de la Cozia, salciile, chilia din stanca si bisericuta de la Turnu)

Ostrov Turnu si Cozia

Imediat ce am inceput sa ne apropiem de Sibiu, norii au inceput sa dispara si dupa nici nu mai stiu cate saptamani gri, ne-au zambit cerul albastru si soarele.

Vremea buna ne-a incurajat sa mergem mai departe si asa se face ca am ajuns la Slimnic, o cetate pe care o vizitasem cu multi ani in urma. Am gasit-o de data asta inchisa, insa cred ca i-am surprins putin din farmec in imaginile de mai jos:

Slimnic page

Ce vedeti mai sus reprezinta exclusiv partea exterioara a cetatii, fiindca pentru a vizita interiorul trebuia sa sunam un ghid. Din pacate nu am avut inspiratia de a nota numarul de telefon la care putea fi contactata persoana care ar putea permite accesul, insa probabil ca daca veti ajunge in zona si veti suna la numarul de telefon afisat pe usa cetatii, cineva se va invrednici sa vina si sa va permita accesul inauntru. Noi ne-am multumit cu privelistea din jurul cetatii si ne-am bucurat cat am putut de soare.

ROMANIA

De la Slimnic am revenit la Sibiu unde ne-am cazat si ne-am indreptat mai apoi catre centru. Daca aveti vreodata nevoie de cazare in Sibiu va recomand cu caldura apartamentele inchiriate de catre TravelSpecialist (http://www.travelspecialist.ro/) unde noi am stat 4 persoane cu doar 150 de lei pe noapte intr-un apartament de 3 camere foarte curat si spatios.

Ajunsi in centru am vizitat, spre disperarea unor membri si grupului, palatul Brukenthal, mai precis expozitia de arta europeana (20 de lei biletul), unde am vazut doua tablouri superbe de Grigorescu ( Tarancuta odihnindu-se si Carul cu boi), dar si unele dintre cele mai urate picturi vazute vreodata 🙂

A urmat o scurta vanatoare de cadre sibiene, dintre care au supravietuit selectiei urmatoarele:

SIBIU II

*

sibiu I

Dupa o scurta plimbare prin centru, ne-am indreptat spre casa noastra provizorie alungati de frig si de privirea nu tocmai prietenoasa a unei creaturi care ne pandea din varful stalpului in care calfele infigeau, pe vremuri, dovezi ale maiestriei lor:

DSC_4774

*

DSC_4761

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: