• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Vesti bune si cateva sfaturi

DSC_9365

Ieri mi-a sosit si bagajul calator, dupa 3 zile de escala la Roma, usor afectat de calatoria zbuciumata si de gentiletea manuitorilor de bagaje de la Fiumicino. Printre “victime” se numara un vas ceramic cu vin georgian ramas fara o toarta si doua pungi cu bomboane topite si facute praf de presiunea la care a fost supus bagajul.

Starea suprinzator de buna a bagajului se datoreaza faptului ca am avut inspiratia de a-l infolia pe aeroport in Tbilisi si pot afirma fara urma de indoiala ca acei 12 lari au fost cea mai buna investitie facuta in calatoria asta.

Ce am invatat din experienta asta:

1. Sa evit cu orice pret sa zbor cu Alitalia. Serviciile sunt de cea mai joasa clasa, in caz de problema nu ai nicio modalitate directa de a-i contacta pentru a afla ce se intampla, iar angajata lor de pe aeroportul Otopeni mi-a spus, cand i-am replicat ca nu cred ca stie cum e sa iti fie pierdut bagajul: “Da, probabil, noi angajatii nu ne plimbam atat de mult ca dvs.”

2. Sa infoliez intoatdeauna bagajul indiferent de pretul procedurii. Hotii din aeroporturi nu vor avea tupeul de a distruge folia pentru a avea acces la continutul bagajului.

3. Legile internationale interzic circularea cu bagaje incuiate/ sigilate, asa ca in caz ca bagajul este pierdut vi se va cere codul de acces la cifru. Daca aveti bagajul inchis cu lacat situatia se complica.

4. Indivizii de la Carpatica Asig. au tupeul de a pretinde ca pentru fiecare obiect din bagaj pentru care ceri despagubiri( in caz ca a disparut sau a fost distrus) sa furnizezi bonul fiscal de la achizitionare, altfel nu vor sa iti acopere pierderea.  Sa zicem ca lucrul asta se aplica pentru lucrurile achizitionate in vacanta, dar pentru celelalte cu care ai plecat de acasa e imposibil sa prezinti bonurile. Nu am continuat discutia cu Carpatica fiindca bagajul meu si-a gasit drumul spre casa, dar cu siguranta clauzele lor absurde ar trebui analizate inainte de a semna o polita pompoasa care promite despagubiri de pana la 100 € pe obiect din bagaj.

5. Insistenta este mama succesului. Cate 5 telefoane pe zi la serviciul de bagaje pierdute ii vor stresa pe angajatii Globeground suficient cat sa isi dea silinta sa identifice bagajul si sa te anunte unde este si cand ajunge in tara. Lasati nederanjati vor trece saptamani pana sa se invredniceasca sa actualizeze statusul bagajului online si sa anunte posesorul ce s-a intamplat.

6. Compania aeriana are obligatia de a livra bagajul recuperat la adresa proprietarului. Este recomandat, insa, ca proprietarul sa mearga personal la aeroport pentru a verifica pe loc continutul si starea lui( de fata cu angajatii Globeground) precum si pentru a impiedica curierii sa isi introduca mainile prea adanc in bagaje pe durata transportului.

Cam atat despre bagaje, incet incet ma pregatesc sa umblu in folderele cu poze si sa incep sa astern in cuvinte 7 povesti aferente celor 7 zile petrecute in absolut minunata Georgie.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: