• Best Of:

 • Archive

 • Advertisements

Supereroul roman: Toma Coconea

Exista supereroi. Nu poarta costume de latex, pelerine si masti. Nu sunt miliardari, nici playboy, nu sunt muscati de insecte nici nascuti pe alte planete, nici rezultatul unor experimente monstruoase de laborator. Sunt oameni ca noi doar ca intr-o zi si-au dat seama ca pot face mai mult decat ceilalti si nimic nu i-a oprit din a-si urmari si atinge telurile.

 Un astfel de supererou este Toma Coconea, un roman de care probabil nu ati auzit pana acum. Exact in clipa asta cand voi stati confortabil pe scaun, in fata calculatorului, Toma alearga sau poate zboara in cursa vietii lui.

Red Bull X-Alps este cea mai nebuneasca competitie pe care v-o puteti imagina : 1031 de kilometri de la Salzburg  la Monaco parcursi in zbor sau pe jos de catre supereroi deghizati in oameni obisnuiti.

 Cati dintre noi, coplesiti de ideea de a urca trei etaje pe scari atunci cand nu merge liftul, pot intelege pe deplin efortul admirabil pe care acest roman condamnat la anonimat il depune in aceasta cursa nebuneasca, dar absolut minunata ?

Probabil ca oricat de tare am incerca sa intelegem ce presupune o asemenea aventura nu vom putea niciodata sa ne apropiem de intensitatea senzatiilor pe care le traieste acum Toma, in competitie cu muntele nemilos, cu vremea capricioasa si cu limitarile propriului corp, temeinic antrenat pentru aceasta competitie, dar totusi, uman.

Performanta lui este cel putin egala cu cele ale gimnastilor nostri, dar cu toate astea nimeni nu vorbeste despre el la stiri. Exemplul lui este cu siguranta superior celui dat de fotbalisti beti sau drogati platiti cu sume exorbitante ca sa alerge o minge pe teren dupa nopti pierdute in cluburi, dar ei sunt cei mediatizati si idolatrizati de mase in timp ce prea putini stiu ca Toma exista si ne reprezinta.

 Ce putem face sa ne asiguram ca toti romanii stiu de existenta lui Toma si ca el ne reprezinta intr-o competitie a supereroilor? Este in puterea noastra sa ne asiguram ca la intoarcerea in tara Toma va fi intampinat ca un erou, asa cum merita, indiferent de ce rezultat va obtine in cursa fiindca el este deja printre cei mai buni si cei mai nebuni oameni din lume.

 Mai multe despre Toma si competitie gasiti aici :

http://www.redbullxalps.com/athletes/profile/toma-coconea.html

Il puteti urmari pe Toma live aici : http://www.redbullxalps.com/live-tracking.html

Aaron Durogati (ITA1) and Toma Coconea (ROM) got to the top of the Zugspitze at the same time, 4.30pm, today. Athletes have to sign in to prove they have been there. Aaron signs first while Toma looks on.

Aaron Durogati (ITA1) and Toma Coconea (ROM) got to the top of the Zugspitze at the same time, 4.30pm, today. Athletes have to sign in to prove they have been there. Aaron signs first while Toma looks on.

 Foto via

Advertisements

7 Responses

 1. Cu parapanta. Fain. În esenţă văd că e tot un concurs de distanţă, doar că nu ai voie să faci autostopul ci trebuie să-ţi cari aripa în spate, pe jos. Majoritatea parapantiştilor nu şi-ar urca aripa pe deal în spate – pentru ei ei timp pierdut în care nu zboară. Omul ăsta aleargă cu ea în spate?

  Deşi de mulţi “supereroi” munţomani cu conferinţe de presă şi aventuri incredibile în Himalaya îs absolut sătul.

  Like

  • Himalaya e overrated pe fondul tuturor celor care merg acolo ca sa scrie carti si sa se laude cu varfurile cucerite cand au serpasi care le cara bagajele si agentii de turism care le planifica fiecare pas. Oamenii din competitia asta sunt “the real deal”, sunt nu numai maratonisti de soi ci si printre cei mai buni zburatori, isi fac singuri traseul si se adapteaza in fiecare zi conditiilor atmosferice, iar efortul fizic depus este admirabil.

   Like

 2. Ne-ai mai povestit tu despre el. M-au impresionat antrenamentele, pe distante de 100km, parcurse de parca as fi alergat eu pana in parcul din cartier.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: