• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Romania anului 2013

c

Draga Romania, ti-as ura la multi ani, dar te vad chinuita, umilita si calcata in picioare de atatea ghete incat stiu ca nu de urarea mea iti pasa astazi. Draga mea tara, ti-as ura in schimb sa iti deschizi inima si mintea si sa iti regasesti glasul astfel incat sa strigi in cor in fata nedreptatilor care te sugruma.

b

Romania, striga pentru oamenii de la Pungesti, pentru copiii tai de la Rosia Montana, pentru toate localitatile mari si mici in care iti este frant trupul in frame mici pe care se  grabesc sa le inhate maini si guri hulpave.  Eu plang cu tine pentru padurile furate, pentru apele contaminate, pentru sufletele vandute, dar cel mai tare plang pentru batranii batuti si umiliti de jandarmii care ar trebui sa ii apere. Plang fiindca libertatea e o minciuna in care am vrut sa credem dupa un la fel de mincinos decembrie 2013.

Plang fiindca am ajuns sa ne temen nu de hoti si criminali ci de guvernanti si de fortele de ordine, desi nu furam, nu incalcam legi, ci doar ne ridicam vocile atunci cand nedreptatile ne coplesesc.

Plang fiindca imi rasuna inca in urechi strigatele disperate ale oamenilor care au indraznit sa isi ridice vocile si pumnii in fata marilor nedreptati, a tradarii de tara.

https://www.youtube.com/watch?v=iP6UG2yqhKc

Romania mea, am trait 30 de ani sub vraja frumusetii tale, dar anul asta m-a facut sa inteleg ca esti asemenea unei femei extraordinar de frumoase care ascunde sub zambete enigmatice si sub haine largi multe rani proaspete.

 La multi ani, tara mea ? La multe voci unite impotriva nedreptatilor, la mult curaj si multa omenie, la lupta pentru valorile care ar trebui sa ne defineasca dincolo de parade scumpe si zambete false, dincolo de masti de mucava!

La multe nopti in strada, la multe voci unite impotriva abuzurilor, la multa omenie si la cat mai putine abuzuri, Romania, eu asta iti doresc in fiecare zi, de-acum si atata timp cat va fi nevoie pana vom castiga al nu stiu catelea razboi pentru libertate.

a

Advertisements
« »

3 Responses

  1. Spectacol pentru Putin cu mesajul “avem gaz”. Partea cu colonia e adevarata.

    Like

  2. Nu-mi place să citez de pe Vocea Rusiei dar din păcate articolul ăsta e destul de ancorat în realitate. Cu extracţia gazelor de şist sunt dificultăţi destul de mari şi în Polonia, ţară în care populaţia nu se opune foarte tare fracturării hidraulice.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: