• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Dobrogea mea

 

Verde crud, verde nou, cer albastru si nori de vata de zahar.

DSC_9445

Cetati antice, lacuri albastre si atata viata care palpita in jurul tau inca iti aminteste ca esti viu, oricat de demult ai fi uitat lectia asta.

DSC_0511

Te trezesti din somnul greu al sufletului inchis prea des intre pereti prea gri si vise prea egoiste.

Uiti de serviciu, de probleme, de rate si liste de cumparaturi. Uiti sa fii egoist, suparat, robot corporatist, sa alergi dupa succesul efemer masurat in bani.

Te trezesti fiindca te doare sufletul de atata frumusete transpusa in verde, in albastru, in stoluri de berze care danseaza in cer, in campuri cu flori si lanuri survolate cu frenezie de mii de randunici.

DSC_0458

Frumusetea e o clipa de singuratate la malul marii, in care esti tu si gandurile tale si vantul bate usor, si o voce de striga de departe, dar o ignori.

DSC_0365

Frumusetea e un mar de asta toamna, zarit in geamul unei casute in care te gandesti ca ai putea locui cu fericirea daca ai putea sa te dezveti de tot ce s-a incapatanat societatea sa te invete ca e normal, ca inseamna succes si reusita, dupa standardele ei marunte.

DSC_0463

Fericirea e zborul grabit al pasarilor de pe lac, e declansarea butonului aparatului foto si sentimentul ca ai capturat clipa perfect, si ca o poti lua cu tine, acasa, ca sa te faca sa uiti, de cate ori vei vrea, ca viata nu se reduce la 8 ore in fata calculatorului ci la cele 8 secunde cand nu doar ca ai admirat natura, dar ai fost natura, viu si perfect scufundat in prezent, asemenea tuturor vietuitoarelor din jur.

DSC_0723

Nu ai cum sa nu te intalnesti cu fericirea si frumusetea in Dobrogea fiindca Dobrogea e viata pura, viata la superlativ si asteapta, ca o mama buna, sa te faca sa uiti de toate povestindu-ti despre un million de vieti mici ce-i umplu sufletul cu triluri si povesti derulate sub cel mai albastru cer pe care l-ai vazut vreodata.

page 1

Advertisements

One Response

  1. Of, ce frumos e in Dobrogea. Şi noi mergem la mare ca să stăm zece zile pe un şezlong împuţit.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: