• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

2014 – Cum a fost

Cred ca 2014 a fost anul contrastelor si nu doar fiindca l-am inceput in cel mai sudic punct vizitat pana acum, in insulele Canare si l-am incheiat in tara visurilor mele si cel mai nordic punct de pe harta vizitat, in frumoasa si mereu in visurile mele, Islanda.

Gran Canaria, ianuarie 2014

Gran Canaria, ianuarie 2014

A fost anul contrastelor si fiindca am trecut de la mari suparari si dezamagiri la mari bucurii si suprize. Dezamagirile si-au spus cuvantul si mi-au facut multe zile mai putin senine, insa, m-au ajutat sa realizez ca valoarea unui om nu este dictata si in niciun caz “evaluata” de oameni mari sau mici, cu interese meschine. Am gasit aprecieri si sinceritate in locuri neasteptate si am invatat, pentru ultima oara, ca respectul este un dar pretios si ca nu ar trebui sa il acord cu atat de multa usurinta oricui, crezand ca oamenii sunt buni si corecti, doar fiindca asa am fost eu invatata sa fiu.

2014 e si anul hotararilor, iar 2015 va fi, sper, anul punerii in aplicare a marilor hotarari, dar despre ele va voi povesti cand vor deveni realitate.

Perugia, aprilie 2014

Perugia, aprilie 2014

Revenind la marea mea dragoste, calatoriile si goana aferenta dupa fotografii, in 2014 m-am indragostit iremediabil de insule, de la cele tropicale la cele subpolare si am ramas cu bucatele de suflet, atat in Gran Canaria cea verde si luxurianta, cat si in prea frumoasa Islanda.

Istanbul, august 2014

Istanbul, august 2014

Dupa nebunia frumoasa din Gran Canaria si Tenerife au urmat Italia in aprilie(si calatoria de o zi in San Marino), cateva ture scurte in Bulgaria, Istanbul in august, Slovenia si Croatia in noiembrie, Norvegia si Islanda la inceput de decembrie.

San Marino, aprilie 2014

San Marino, aprilie 2014

Am ramas cu restante mari, cum ar fi urcatul pe ElTeide, m-am enervat teribil in Italia, am vizitat pe fuga si complet neasteptat parcul natural Plitvice si fiecare incursiune mi-a dat noi idei de calatorii si proiecte viitoare. Timp sa fie, bani sa fie si aceiasi prieteni, buni si nebuni, gata sa porneasca la drum cu mine in aventuri facute pe comanda.

Croatia, noiembrie 2014

Croatia, noiembrie 2014

2015  va fi anul surprizelor, fiindca, spre marea mea nedumerire, avem un singur plan concret cu bilet de avion asociat pentru iulie in Italia. Probabil ca atunci voi hotari definitiv daca urasc sau pot sa iubesc Italia, cel mai probabil prima varianta.

In lista de dorinte pentru 2015 se leagana in echilibru precar cuvinte cum ar fi: Guadeloupe, Islanda, Maroc, Belgia – Olanda -Luxemburg, Muntenegru + Croatia, Armenia…

Cam atat despre calatorii ca eu v-as povesti pana vine anul nou. Rog doar partasii la aventuri trecute si viitoare sa ia nota de lista de dorinte, sa aprovizioneze constant pusculitele si sa conteze pe mine pentru planuri perfecte.

DSC_5068

Islanda, decembrie 2014

In materie de carti, 2014 sparge topurile anterioare, cu 27 de carti citite, toate pe ereaderul Nook pe care il iubesc si in engleza. M-au ajutat sa sparg recordurile zborurile si escalele lungi, dar si scritori minunati de fantasy, ca Robin Hobb si Joe Abercrombie. Am citit exclusiv fantasy anul asta, cu drag si pe nerasuflate, uneori cu teama ca o sa termin prea repede opera celor doi si nu o sa stiu ce altceva sa mai citesc. In 2015 trebuie sa citesc si mai mult, poate sa ma despart putin de fantasy si sa incerc ceva nou.(adica vechi, clasic si cu picioarele pe pamant)
Lista completa de lecturi se gaseste AICI

Tot in 2014 m-am apucat de cusut ie, dar despre asta nu sunt inca pregatita sa va povestesc. Pot spune doar ca am croit si inceput sa cos o ie pe care sper sa o port macar la pensie.

In materie de fotografie am facut un upgrade pe la jumatatea anului, renuntand la D90 in favoarea unui D7100 cu care inca ma acomodez. Am realizat ca nu stiu nimic, iar fotografiile mele sunt bune, dar nu prea, adica nu asa cum as fi crezut eu. Sper ca in 2015 sa reusesc sa merg la un workshop si o tabara foto si sa am cat mai des ocazia sa pun aparatul la treaba, prin munti, campii si orase noi.

Bran, octombrie 2014

Bran, octombrie 2014

In materie de munti am suferit dezamagiri, dar am trait si tura perfecta, pe Moldoveanu prin Valea Rea. Pana si turele esuate au fost de poveste, sta drept dovada nebunia frumoasa din Vihren, care v-a placut tare mult. Nu am reusit nici anul asta sa mergem in Ceahlau, nici in Cernei si Mehedinti, dar asa avem de planificat ture si pentru 2015.

Am neglijat blogul, scrisul si chiar si albumele de pe Picasa, poate din cauza Facebookului, poate fiindca ochi prea curiosi si-au facut obiceiul de a folosi blogul pentru a-si da cu parerea despre viata mea, risc pe care stiu ca mi l-am asumat cand mi-am facut blog si mai ales de cand am hotarat sa nu mai fie un secret.

Oslo, noiembrie 2014

Oslo, noiembrie 2014

Asta e un lucru pe care sper sa il schimb in 2015, fiindca mi-e dor de scris, de depanat amintiri pretioase si mi-e dor de prietenii de pe blog pe care simt ca i-am cam pierdut in anul asta.

Deci mai putin facebook, sau poate o pagina legata de blog si mai mult blogging in 2015, asta intra pe lista hotararilor pentru anul ce bate la usa.

DSC_1337

2014 a fost minunat si nu spun asta ignorand partile lui rele si foarte rele, ci constienta fiind ca relele au fost urmate de lucruri bune, uneori chiar de lucruri minunate. Asta nu inseamna ca relele au disparut, ci doar au devenit zgomotul de fond monoton al unei povesti in care prefer sa vad partile bune, cele grozave, oamenii minunanti si prietenii deosebiti, cele mai frumoase daruri din viata mea.

2015 va fi de poveste, o simt.

DSC_5386

Multumesc, 2014!

Advertisements

2 Responses

  1. Pare ca a fost un an plin – si probabil 2015 va fi si mai bun, pentru ca vine cu toata experienta pe care in 2014 nu o aveai inca! Mult succes! 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: