• Best Of:

  • Archive

  • Advertisements

Impresii la cald: Air Serbia si nu numai

Ca sa vedeti ca nu scriu doar de rau despre companii aeriene, cand este cazul, va anunt ca am avut o experienta pozitiva si chiar placuta cu o companie cu care nu mai zburasem pana acum : Air Serbia.

Piloti care iti adreseaza doua cuvinte la inceputul zborului, dar care te si anunta peste ce tari treci si alte detalii in timp ce in majoritatea zborurilor low-cost sau chiar de linie nu auzi niciun cuvant din partea pilotului. Insotitoare de zbor zambitoare si atente, care vorbesc impacabil engleza,  gustari decente, avioane care arata chiar bine, desi unele au dimensiunile unor autobuze.

Dupa cateva incercari am descoperit ca cea mai scurta cale de la Bucuresti in Novo Mesto ( Slovenia), destinatia mea, este cu escala in Belgrad, aterizare in Zagreb si un drum de o ora cu naveta pana in tara vecina. Timp record : 9 ore de la hotel in NM pana acasa si jumatate din pretul unei calatorii catre aeroportul din Ljubljana din motive pe care nu prea le pot intelege.

Nu recomand calatorii in zile cu schimbare de ora fiindca noi ne-am batut capul vreo jumatate de ora incercand sa punem toate telefoanele sa sune in asa fel incat sa nu ratam avionul in caz ca ora nu se schimba automat pe telefoane si tinand cont de alte variabile mult prea greu de explicat. Fiindca nu am reusit sa ajungem la nicio concluzie cat de cat logica am rugat pe cineva din tara sa ne sune la 07:30 just in case.

Tot cu ocazia acestei calatorii am gasit cel mai prost aeroport din care am vazut, si nu sunt tocmai putine. Aeroportul din Belgrad devine numarul unu in materie de aeroporturi incomode si aproape ridicole cu porti care sunt de fapt usi in fata carora astepti tamp si te intrebi daca esti unde trebuie fara sa ai cum sa afli raspunsul, sau si mai rau, sali mici in care esti scanat ca sa intri si nu mai poti iesi, de exemplu ca sa mergi la una din cele doua toalete disponibile pentru miile de calatori, intotdeauna la un km distanta de poarta de la care decolezi.

Cu ocazia zborului cu Air Serbia am mai gasit un loc in care trebuie sa mergem candva, si anume Kikinda, orasul bufnitelor. http://www.birdwatchserbia.rs/kikinda.html

Ah, si am vazut de sus Belgradul care arata dezolant. Sper sa imi faca o alta impresie vazut de la nivelul strazii, candva.

belgrad

Cam atat despre logistica, voi reveni cu impresii la cald, fotografii si locuri magice din Slovenia care imi pare din ce in ce mai frumoasa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: